Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
radio nie koduje stacji
mam problem z radiem a wygląda to tak ze jak zapisze stacje radiowe i włącze radio (a raczej wyjme kluczyk ze stacyjki i radio same sie wyłaczy) to pamięc radia sie resetuje i musze znów ustawiac stacje,zegarek itp... polega to chyba na tym za po wyjęciu kluczyka ze stacyjki jesk odcinany dopływ prądy do radia i dlatego sie ono resetuje. CZY MOZNA COŚ Z TYM ZROBIĆ I JAK???? z góry dziekuje za pomoc
Ostatnio edytowano 8 lis 2008, o 09:37 przez szymon1612, łącznie edytowano 1 raz
- szymon1612
- Berbeć
Masz te radio źle podłączone .... one powinno się wyłączać po wyjęciu kluczyka ale nie powinien zostawać całkowicie odcięty prąd. Ja mam np: również źle podłączone radio ponieważ u u mnie po wyjęciu kluczyka nie dzieje się nic ... radio dalej gra a jak jest np: ściszone to nie zawsze człowiek pamięta żeby je wyłączyć he i potem akumulator szlag trafia
jedz do elektronika jakiegoś na serwis to Ci za grosze podłączy to radio jak trzeba ...
jedz do elektronika jakiegoś na serwis to Ci za grosze podłączy to radio jak trzeba ...- morsdicti
- Members
szymon1612 napisał(a):polega to chyba na tym za po wyjęciu kluczyka ze stacyjki jesk odcinany dopływ prądy do radia i dlatego sie ono resetuje. CZY MOZNA COŚ Z TYM ZROBIĆ I JAK????
na forum było o tym pisane więc trzeba poszukać...z tego co wiem to trzeba zamienić dwa kable w kostce zasialania przy radiu bo w VW są odwrotnie niż przy radiach tzn główne zasilanie jest w miejscu zasilania pamięci radia i odwrotnie
-

mani51 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio