radio działa ale nie ma dźwieku

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

radio działa ale nie ma dźwieku

Postprzez mafju » 22 kwi 2011, o 14:27

witam
mam radyjko peiyinga 8128m i ostatnio nie wiem co sie stało ale radio działa tylko ze nie ma dźwieku (głosniki nie szumia nawet, nic) co moze być tego przyczyna i jak to naprawic bo ja nie mam zielonego pojecia???
Avatar użytkownika
mafju
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 21 cze 2010, o 20:04
Lokalizacja: z daleka

radio działa ale nie ma dźwieku

 

Postprzez pawel1990 » 22 kwi 2011, o 14:43

Prawdopodobnie poszły końcówki mocy i dlatego nie gra nic, miałem tak samo ale w moim przypadku (radio made china) naprawa była nieopłacalna
-----------------------------------------------------------
Byłe MK3 1.8 GT --> moj-golf/moje-gt-t21191.html

Byłe MK3 VR6 --> moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.html

Byłe MK3 GTI --> moj-golf/zielone-gti-t54087.html

Obecny B5 kombi --> inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html
Avatar użytkownika
pawel1990
Members
 
Posty: 1007
Dołączył(a): 25 wrz 2009, o 08:41
Lokalizacja: Sędziszów

Postprzez mafju » 22 kwi 2011, o 14:47

a tak wogóle to co to sa te koncówki mocy gdzie to znalezc i mozna to wymienic gdzie kupic?
Avatar użytkownika
mafju
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 21 cze 2010, o 20:04
Lokalizacja: z daleka

Postprzez swatu » 22 kwi 2011, o 18:41

z tego co wyczytalem w sieci to radyjko nie ma dobrych opini ,albo wadliwy laser albo własnie koncówka mocy.
mafju napisał(a):a tak wogóle to co to sa te koncówki mocy gdzie to znalezc i mozna to wymienic gdzie kupic?
zapewniaja odpowiednią wydajność prądową wymaganą do uzyskania pełnej mocy danego wzmacniacza.
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0b/Końcówka_uklad_scalony.jpg[/img]
na przykładzei tego radyjka mysle ze wymiana jest nieopłacalna koszt samej koncówki może równac sie z wartoscia radia.

ps; posprawdzaj jeszcze na panelu głownym i w ustawieniach czy czasem nie masz wszystkiego wyciszonego.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez mafju » 23 kwi 2011, o 23:44

sprawdzałem juz wszytsko co mogłem bezpieczniki na kablach i czy radio dostaje odpowiednie napiecie i nie mam pojecia co sie mogło stac ale w środe radyjko trafi do elektryka znajomego który zna sie na sprzecie car audio bo robi w tym kilka lat i moze cos poradzi bo nie mam funduszy obecnie na nowe radyjko :-(
Avatar użytkownika
mafju
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 21 cze 2010, o 20:04
Lokalizacja: z daleka

Postprzez Basior1997 » 24 kwi 2011, o 10:12

na końcówke mocy musisz wydać jakies 20-50zł zależy jaka tam dokładnie jest
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez TunaFish » 24 kwi 2011, o 10:32

Dokładnie. pomierz końcówki mocy i jak coś to do przelutowania ładnie układzik :) 15 minut roboty i śmiga :) jeszcze obadaj kostki itp :)
Avatar użytkownika
TunaFish
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 03:50
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Wrocław


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości