Radio CLARUS CR-9902

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Radio CLARUS CR-9902

Postprzez marcin97 » 5 paź 2013, o 18:46

Cześć :-)

Kiedy kupiłem swojego Golfa było w nim radio CLARUS CR-9902 i mam mały problem.

Załóżmy-samochód jest zapalony i gra radio na głośności np. 7 jednostek.
Po zgaszeniu radia i samochodu wyjmuję kluczyk ze stacyjki.
Kiedy wkładam kluczyk, zapalam samochód i włączam radio ponownie to głośność samoczynnie podgłasza się na 10 jednostek. :kwasny: jest to dosyć uciążliwe.

Niestety nie mam instrukcji od tego radia :-(
Powiedzcie czy da radę jakoś to naprawić. Będę wdzięczny ;-)
Avatar użytkownika
marcin97
Czytacz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 19:37
Lokalizacja: Wiśniewo

Radio CLARUS CR-9902

 

Postprzez assesino » 5 paź 2013, o 18:50

A kabel żółty ten od podtrzymania pamięci w radiu jest podłączony prawidłowo?
Alpine CDA 9835R...Hifonics Falcon...RAINBOW SLC 265.25 KICK NG...Alpine 3544...Audio System HX08SQ BR
Avatar użytkownika
assesino
Badacz tematu
 
Posty: 232
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 12:39
Lokalizacja: Chełm

Postprzez marcin97 » 5 paź 2013, o 19:31

Wcześniej był zamieniany z czerwonym bo radio po wyjęciu kluczyka ze stacyjki traciło pamięć.
Avatar użytkownika
marcin97
Czytacz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 19:37
Lokalizacja: Wiśniewo

Postprzez slavwek.ie » 7 paź 2013, o 15:03

Szukaj w ustawieniach radia, gdzie regulować głośność początkową
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez marcin97 » 8 paź 2013, o 19:34

Patrzyłem ale nic nie znalazłem :kwasny:
Avatar użytkownika
marcin97
Czytacz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 19:37
Lokalizacja: Wiśniewo


- - - www.tygodnikprzeglad.pl/modem-laptopa-wybrac



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości