sprawa wyglada tak ze radio gralo naprawde dobrze lecz po pewnym czasie tylne glosniki przestaly praktycznie grac basow, po przepieciu tylnych glosnikow w miejsce przednich tył gra swietnie a tym razem przod gra strasznie slabo, czy jest mozliwe aby "tylne kanaly" w radiu sie jakos przypalily?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Radio Clarion
Witam mam problem z moim radiem, dokladnego modelu nie znam, jest to Clarion z otwieranym panelem pod ktorym kryje sie kaseciak
sprawa wyglada tak ze radio gralo naprawde dobrze lecz po pewnym czasie tylne glosniki przestaly praktycznie grac basow, po przepieciu tylnych glosnikow w miejsce przednich tył gra swietnie a tym razem przod gra strasznie slabo, czy jest mozliwe aby "tylne kanaly" w radiu sie jakos przypalily?
sprawa wyglada tak ze radio gralo naprawde dobrze lecz po pewnym czasie tylne glosniki przestaly praktycznie grac basow, po przepieciu tylnych glosnikow w miejsce przednich tył gra swietnie a tym razem przod gra strasznie slabo, czy jest mozliwe aby "tylne kanaly" w radiu sie jakos przypalily?VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
-

rav7 - Badacz tematu
rav7 napisał(a):tylne glosniki przestaly praktycznie grac basow, po przepieciu tylnych glosnikow w miejsce przednich tył gra swietnie a tym razem przod gra strasznie slabo, czy jest mozliwe aby "tylne kanaly" w radiu sie jakos przypalily?
Przeczytaj co napisałeś
bo jak dla mnie to wygląda na wywalone głośniki
tak to napisałeś że niech Cie drzwi 
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Mnie się zdaje, że dobrze napisał - tylne głośniki wpiął w wyjścia Front, a przednie w Rear. A co w tym dziwnego, że wyjścia mogły się uszkodzić, przecież różne rzeczy się psują. Oddać do sprawdzenia/naprawy.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
bogib184 napisał(a):Mnie się zdaje, że dobrze napisał - tylne głośniki wpiął w wyjścia Front, a przednie w Rear.
Dokladniek tak zrobiłem. No tak ale czy to sie oplaca bo radio nie jest pierwszej mlodosci, mozna to jakos sprawdzic/naprawic samodzielnie?
VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
-

rav7 - Badacz tematu
Jeżeli ktoś ma pojęcie, lub ma takie hobby jak naprawa elektroniki, możliwe, że sam by sobie naprawił. Ja Ci nie pomogę, bo sprawy techniczne zostawiam ludziom, którzy mają z tego chleb
Taka naprawa to kilkadziesiąt zł, także sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy się opłaca 
Taka naprawa to kilkadziesiąt zł, także sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy się opłaca 
- bogib184
- Gaduła
bogib184 napisał(a):A co w tym dziwnego, że wyjścia mogły się uszkodzić, przecież różne rzeczy się psują. Oddać do sprawdzenia/naprawy.
rav7,
Chyba nie zrozumiałeś ..
Pomyśl jeszcze raz tak jak napisał BartheZz_3, ..
Skoro najpierw tył się skonczył i pozamieniałeś głośniki tył na przód i potem nie grały z przodu to chyba raczej głośniki no nie
Jak by skonczyło Ci sie radio to po zamianie głośników nadal by nie było słychać tych z tył
-

kimz - Gaduła
Nie, to Ty Kolego przeczytaj jeszcze raz... Gdzie masz napisane, że przełożył głośniki z tyłu do przodu ? Napisał, że przepiął, więc przepięcie, to nie przełożenie całych głośników, a zamiana kabelków. Tyle w temacie.
- bogib184
- Gaduła
przepiął
heh zrozumiałem przez to przełożył ..
no bo raczej wszyscy przy radiu mają kable przylutowane na stałę do kostki i na moje łatwiej by było przełożyć głośniki niż zamieniać kable
Sorka mój błąd

-

kimz - Gaduła
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio