Jak w temacie nie mam siły szczerze mówiąc. Poprzedni właściciel posiadał radyjko Pioneer i miał przejściówkę z ISO na to pioneerowskei wejście wypiąłem tą przejściówkę, bo do mojego radia nie pasowała. Musiałem zastosować przedłużkę czyli ISO-ISo bo strasznie krótkie te kable są i nie starczyły by do radia. To taki wgląd do mej instalacji. Teraz sedno. Nie wiem co jest, ręce mi opadają, po włączeniu radia widzę jak wyświetlacz przygasa, i wyłącza się radio, ściszam radyjko gdzieś do 10-15 Vol. i jakoś pogra z przerwami wyłączając sie. Ale gdy zapodam trochę więcej Vol. mogę pomarzyć o słuchaniu radyjka.
Radyjko Blaupunkt Casablanca Mp3.
Teraz pytanko Auto czy radio?
Jak to naprawić ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mamy rozumieć że jak radio jest więcej niż 15 vol. to się wyłącza :
sprawdź podłączenie kabli bo tam może coś być
jeśli kable są dobrze podłączone to może to być wina końcówki mocy 
sprawdź podłączenie kabli bo tam może coś być
jeśli kable są dobrze podłączone to może to być wina końcówki mocy 
moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
Dokładnie dobrze zrozumiałeś.
No szczerze obstawiałem końcówkę mocy ale, no właśnie że jeszcze nie zacznie gra a już ma problemy zasilaniem, załączam radyjko wczytuje się np. płytka to widzę że przygasa wyświetlacz jak dobrze się przyjże.
No szczerze obstawiałem końcówkę mocy ale, no właśnie że jeszcze nie zacznie gra a już ma problemy zasilaniem, załączam radyjko wczytuje się np. płytka to widzę że przygasa wyświetlacz jak dobrze się przyjże.
- kaldan
- Czytacz
Czy radio gra bez kluczyka? Blaupunkt ma bez kluczyka grać godzinę i się wyłączyć. Jeśli nie to dostaje zasilanie z kabelka sygnałowego, bardzo cienkiego i dlatego może przygasać. Poza fabrycznym radiem, większość wymaga zamiany kabelków, w Kolegi przypadku w przejściówce należy zamienić żółty z czerwonym miejscami -resztę pozostawiamy na swoich miejscach.
W dotychczasowej przejściówce może właśnie były zamienione i szło.
W dotychczasowej przejściówce może właśnie były zamienione i szło.
-

Zico63 - Members
-

Zico63 - Members
mozesz miec zbyt cienkie kable zasilające, lub słaby AKU, ja mam tak jak radio długo gra i AKU się rozładowywuje to pod koniec przy większym basie przygasa mi wyświetlacz, jak odpalam to radio się wyłącza
Spróbował bym w innym aucie lub na innym AKU
jeśli radio się włącza to znaczy ze masz dobre podłączenie
nic nie musisz zmieniać
zadnych kabli
ja tez mam Blaupunkta i jest podłączone pod seryjne kostki ISO i wszystko jest OK 
Spróbował bym w innym aucie lub na innym AKU
jeśli radio się włącza to znaczy ze masz dobre podłączenie
nic nie musisz zmieniać
zadnych kabli
ja tez mam Blaupunkta i jest podłączone pod seryjne kostki ISO i wszystko jest OK 
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Jutro sprawdzę ten bezpiecznik ^^ Co do kabla hmm to zabawa na dłuższą metę trzeba by pociągnąć jakiś porządny prosto z akumulatora.
Edit:
Nie wiem co to czarna magia xD Wyjąłem radyjko po dociskałem kable, wyjąłem i wpiąłem ponownie bezpiecznik przy radiu i jak na razie pełna moc
nie wyłącza się już, oby działało tak cały czas
Tu mam pytanko bo mam zestawik po starym samochodzie 2 gwizdki + 2x 16,5 i zwrotnice.
oryginalne gwizdki w GTi to były pionieera ? Gdzie idzie głowny sygnał z radyjka przy głośnikach żeby podpiąć zwrotnice i dopiero pościć na głośniczki bo z tego co widziałem, przy tych pionierowskich gwizdkach role zwrotnicy pełni kondensatorek
Edit:
Nie wiem co to czarna magia xD Wyjąłem radyjko po dociskałem kable, wyjąłem i wpiąłem ponownie bezpiecznik przy radiu i jak na razie pełna moc
nie wyłącza się już, oby działało tak cały czas
Tu mam pytanko bo mam zestawik po starym samochodzie 2 gwizdki + 2x 16,5 i zwrotnice.
oryginalne gwizdki w GTi to były pionieera ? Gdzie idzie głowny sygnał z radyjka przy głośnikach żeby podpiąć zwrotnice i dopiero pościć na głośniczki bo z tego co widziałem, przy tych pionierowskich gwizdkach role zwrotnicy pełni kondensatorek

- kaldan
- Czytacz
kaldan, główny kabel głośnikowy idzie na podszybie do gwizdków, tam jest rodzielany do gwizdków i idzie dalej do przednich drzwi
w GTI były seryjnie głośniki NOKIA, jak we wszystkich MK3
w GTI były seryjnie głośniki NOKIA, jak we wszystkich MK3
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio