problem ze wzmacniaczem

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

problem ze wzmacniaczem

Postprzez gadget » 22 gru 2014, o 19:25

Witam. Mam takie szybkie pytanie . Podlaczylem kabel od masy do wzmacniacza w miejsce do tego przeznaczone i nic, cisza. Jednak gdy dotkne ten kabel do obudowy wzmacniacza to wszystko gra tak jak powinno. Co moze byc nie tak ? Z gory dzieki za odpowiedz :)
gadget
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15 sty 2013, o 19:35
Lokalizacja: Czeczenia
Rocznik: 1997
Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

problem ze wzmacniaczem

 

Postprzez slavwek.ie » 22 gru 2014, o 21:15

Popraw styk w punkcie podłączenia masy wzmacniacza do karoserii bo uwalisz wyjścia RCA radiu
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez deusiwo » 23 gru 2014, o 01:39

zeszlifuj kątówką do gołej blachy i dawaj mase jak najbliżej wzmaka :-) po prawej stronie za pompką centralnego jest idealne miejsce, jak zdejmiesz tą wykładzinę to masz dziure już gotową wystarczy zeszlifować i przykręcić
Avatar użytkownika
deusiwo
Members
 
Posty: 1383
Dołączył(a): 9 wrz 2012, o 19:55
Lokalizacja: Wisła
Rocznik: 95
Silnik: ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez gadget » 23 gru 2014, o 09:44

Czyli to jest wina zleho podlaczenia masy do karoserii auta a nie wzmacniacza ?
gadget
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15 sty 2013, o 19:35
Lokalizacja: Czeczenia
Rocznik: 1997
Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 23 gru 2014, o 10:29

Najpierw popraw masę, później szukaj innej przyczyny jak nie pomoże.
W przypadku słabej masy zasilania wzmacniacz będzie ciągnął masę przez gniazda RCA a to z kolei ubije rezystor w gniazdach radia i będą jazdy z zakłóceniami.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez gawior » 2 lut 2015, o 21:31

Po co za pompką centralnego. Pod tylną kanapą są fabryczne punkty masowe ( że tak powiem takie zgrubienia z gwintem na śrubkę ), które można z powodzeniem wykorzystać na masę wzmacniacza.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość