Problem ze wzmacniaczem

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Problem ze wzmacniaczem

Postprzez Hellboy » 14 sty 2009, o 01:42

Otóż chciałem sobie dzisiaj podąłączyć wzmacniacz i skrzynkę w aucie..
Podłaczyłem zasilanie, RCA, głośnik. Po włączeniu radia prawidłowo zapala się dioda Power, ale głosnik nie gra. Leciutko go słychać jak zrobie radio na max i wejsie na wzmaku tez na max. Brzmi to tak jak by wzmacniacz nie wzmacniał sygnału. Zrobiłem coś nie tak?
Hellboy
Czytacz
 
Posty: 142
Dołączył(a): 14 mar 2008, o 09:02
Lokalizacja: Poznań

Problem ze wzmacniaczem

 

Postprzez valenti.no » 14 sty 2009, o 10:59

hmmm oczywiście sterowanie z radia podłączyłeś?

[ Dodano: 2009-01-14, 10:00 ]
do dobrego wyjścia na radiu podłączyłeś? bo moze radio ma wejście i podłączyłeś przypadkiem do wejscie (mi sie tak raz zdarzyło :mrgreen: ) sprawdź jeszcze 5 razy czy wszystko ok podłączone :-)
audio:

Clarion DXZ958RMC
DLS R6A + Scan Speak D2904/600000 + Xtant X604 + 1/2 F
JL Audio 10w0 + JL Audio a2150 + 1/2 F
valenti.no
Badacz tematu
 
Posty: 399
Dołączył(a): 16 mar 2008, o 18:36
Lokalizacja: Toruń

Postprzez Hellboy » 14 sty 2009, o 11:17

Sterowania z radia nie podłaczyłem, bo kumpel ma RCA ma bez tego kabelka, ale na wzmacniaczu zmostkowałem te wejscie z zasilaniem (+). Gdy właczałem zasilanie dioda się przełączała z "protection" na "power" więc to jest chyba ok. No i w radiu na pewno było podłaczone pod wyjście, bo poprostu nie ma wejścia ;-)

To jest ten wzmacniacz Plad413 o którym pisałem w innym temacie, po kupnie dopiero wczoraj miałem okazję go podłączyć i mam wrażenie że jest uszkodzony. postaram się jeszcze podjechać do kumpla który ma porządne kable.. Ale w sumie wątpie że to może być tego wina...
Hellboy
Czytacz
 
Posty: 142
Dołączył(a): 14 mar 2008, o 09:02
Lokalizacja: Poznań

Postprzez valenti.no » 14 sty 2009, o 13:24

było na "protection"? hmmm to chyba niezbyt... sprawdź dokładnie.. wszystko.. no i najlepiej jakbyś sprawdził wzmacniacz u kolegi i głośnik tez ;-)
audio:

Clarion DXZ958RMC
DLS R6A + Scan Speak D2904/600000 + Xtant X604 + 1/2 F
JL Audio 10w0 + JL Audio a2150 + 1/2 F
valenti.no
Badacz tematu
 
Posty: 399
Dołączył(a): 16 mar 2008, o 18:36
Lokalizacja: Toruń

Postprzez lackas » 25 sty 2009, o 23:14

A masz w radiu funkcje regulacji poziomu sygnalu wyjsciowego na sub?Moze wystarczy podglosnic to jedyne co mi przychodzi do glowy chodz zapewne juz probowales
Avatar użytkownika
lackas
Members
 
Posty: 587
Dołączył(a): 26 gru 2007, o 13:15
Lokalizacja: SI

Postprzez sebinho » 26 sty 2009, o 19:30

sprawdź czy dobrze masę podpoiłeś, a skąd zasilanie ciągłeeś?
Avatar użytkownika
sebinho
Badacz tematu
 
Posty: 177
Dołączył(a): 8 paź 2008, o 20:26
Lokalizacja: Kraków

Postprzez Hellboy » 26 sty 2009, o 22:44

Zasilanko było ciągnięte od aku, miałem miernik, napięcie było, sprawdzałem też napięcie na RCA, coś tam było ale mniej niż 2V. W radiu nie ma sterowania wyjściem (było podłączane pod radio kumpla). Sprawdze jeszcze pod innym radiem, moim, ale będe musiał jakies aku do domu zatargać bo dzisiaj auto sprzedałem...
Hellboy
Czytacz
 
Posty: 142
Dołączył(a): 14 mar 2008, o 09:02
Lokalizacja: Poznań


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości