Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z uziemieniem ? wzmacniacz - radio pomocy
witam właśnie jestem w trakcie montowania wzmacniacza w moim vw i mam problem kable audio juz mam pociagniete 12v i uziemienie tez wszystko jest juz podpiete pod wzmacniacz zostaje podłączyć do radia...radio blaupunkt monte carlo z przejściówką iso na czincze podpinam czincze i zostaje mi taki cienki kabelek który jest uziemieniem lub podtrzymaniem jak kto woli i gdzie ja mam go podpiąć??:( pomocy chłopaki bo juz tydzien sie z tym męcze a sprzęt az krzyczy zeby go odpalić wzm jbl 600w tuba jbl 1000 

-

aquadigio18 - Czytacz
kolego cińki kabel to sygnał czykli jak włączysz radio zapala sie wzmak. mozesz to zrobic na dwa sposoby dac mostek z 12v na wzmacniaczy na wejscie sygnałowe i wtedy wzmacniacz na włącznik albo ten cieniutki kabelek podłączasz pod wejscie na wzmaczniaczu [masz 12v ground[masa] i jeszcze jedno wejscie różnie podpisywane przez producentów i wtedy pod kostkę od radia [remote czy jakos tak na kabelku powinno byc napisane] i z nim spinasz jak go nie bedziesz mógł znaleźć do wez miernik i srawdz na jakim kabelku jest 12v po włączeniu radia.
-

noname_conek - Gaduła
tak to ten kabelek podłaczalem go wszedzie i to jest chyba cos grubszego bo tak jakby moje radio nie mialo podtrzymania:/ blaupunkt mp26 monte carlo
-

aquadigio18 - Czytacz
to zrób inaczej. podłącz radio zeby działało bez wzmaka podłącz same chincze na wzmacniaczu tam gdzie masz + [12v] dołóż jeszcze jeden kabelek i podłącz pod sygnał na wzmaku[czyli tak jakby na sygnał i na + ten sam przewód] i wtedy powinno grac tyle ze wzmak bedzie cały czas aktywny [jeśli tak nie gra to wtedy co innego jest nie tak]
-

noname_conek - Gaduła
tak i na postoju wzmacniacz bedzie cały czas pracował, i za chwilkę akum. bedzie rozładowany a tak nawiasem to twoje radio ma możliwość rozbudowania go pod wzmacniacz bo jak nie ma to nie masz się co brać za podlączanie...noname_conek napisał(a):tam gdzie masz + [12v] dołóż jeszcze jeden kabelek i podłącz pod sygnał na wzmaku[czyli tak jakby na sygnał i na + ten sam przewód] i wtedy powinno grac tyle ze wzmak bedzie cały czas aktywny
[ Dodano: 2008-09-06, 22:48 ]
popatrz tutaj i poczytaj powinno cię rozjaśnić: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic347109.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic378296.html
ciekawostki, polecam:
http://www.gmm.com.pl/Naglosnienie_samo ... iacze_mocy
-

marcinkoz2910 - Members
tak do radia mozna podłączyc wzmacniacz telefon i zmieniarke wszystko pod mini iso
zawioze auto do elektryka bo to niema sensu pozdraiwam
zawioze auto do elektryka bo to niema sensu pozdraiwam
-

aquadigio18 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio