Witam
Zakupilem sobie radio PEIYING PY 6333 i mam kilka problemow.
1. mam w tym radyjku wyjscie liniowe na subwofer a subwofer mam z wbudowanym wzmacniaczem i mam narazie podpiete pod RCA + kabel remote i niewiem pod co lepiej podpiac???
2. co daje mi te wyjscie liniowe na subwofer?
3. jak podlacze pod RCA + kabel remote to tylnie glosniki graja cicho i bardzo slabo jak to poprawic??
4. czy jest jakas mozliwosc zeby zamontowac wzmaka 4-kanalowego i podpiac do niego glosniki i subwofer jakos??
Z Gory Dzieki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tak namieszałeś w poście, że nie wiadomo o co Ci chodzi... Masz subwoofer aktywny tak ? To masz puścić sygnałówki z wyjść rca w radiu, do rca we wzmacniaczu w skrzyni, masz puścić remote do wzmacniacza, biorąc go z kostki radia (zazwyczaj niebieski kabelek), oraz z akumulatora zasilanie + i - np. pod jakąś śrubę w bagażniku. Można podłączyć wzmacniacz 4 kanałowy, potrzebne są rozdzielacze rca typu Y.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
tak mam subwofer aktywny.
w radiu mam 2 wyjscia RCA ( 2x lewy i 2x prawy ) oraz dodatkowe wyjscia liniowe na subwofer.
i teraz pytanie co daje m te wyjscie liniwe na subwofer
?
lepiej podlaczyc pod te wyjscie liniowe czy normalnie pod RCA
?
w radiu mam 2 wyjscia RCA ( 2x lewy i 2x prawy ) oraz dodatkowe wyjscia liniowe na subwofer.
i teraz pytanie co daje m te wyjscie liniwe na subwofer
?
lepiej podlaczyc pod te wyjscie liniowe czy normalnie pod RCA
?- dawi19
- Badacz tematu
Daje Ci możliwość sterowania subem z poziomu radia. Radio ma 4 x rca, podłącz tak, jak się należy, czyli subwoofer pod wyjście Sub, a pod to drugie możesz podłączyć drugi wzmacniacz do głośników.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
- bogib184
- Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio