(kable ok )Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z radiem
posiadam radio jvc radio ma pół roku i jak mam włączone głośniki przód i tył to pierdzą jak włączone są na samym przodzie to jest ok sam tył też pierdzi CZY RADIO POSZŁO
(kable ok )
(kable ok )Pajdus
- Pajdus
- Badacz tematu
kolego posprawdzaj bieguny podłączeń radyjka ewentualnie wina leży po źle dobranych głośnikach do mocy lub też bas masz za bardzo na korektorze w radio ustawiony choć ja maiłem przypadek że mi pierdział głośnik bo podczas montażu między cewkę wpadł opiłek metalu przy wkręcaniu śrubki
- dopel
- Czytacz
no to jeżeli taka sprawa to obstawiał bym na masowanie tych kanałów wychodzących na tył głośnika czyli jednym słowem coś w radyjku jest nie tak może zimnego luta dostał na wyjściu kanału stad takie uderzenia w głośnik albo stworzył się przester po kablach sygnałowych jak masz radio na gwarancji to zanieś niech sprawdzą
- dopel
- Czytacz
Sprawdź kable idące do tylnych głośników, bo wygląda na to, że izolacja się gdzieś przetarła i zwierają do budy. Niekoniecznie oba głośniki na raz, być może z jednej strony. Sprawdź najbardziej newralgiczne punkty, czyli przejście kabli ze słupka do drzwi, wiązkę wewnątrz drzwi, konektory przy głośnikach.
Instalacja fabryczna, czy sam kładłeś?
Instalacja fabryczna, czy sam kładłeś?
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
jaka by nie była, jest do przeglądu, bo jak sądzę gdzieś zwarcie jest.Pajdus napisał(a):instalacja juz byłą ale nie jest oryginalna są nowe kable przeźroczyste
Voice Kraft - postaw na jakość!
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio