Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z radiem
witam mam mały problemik, otóż jak działa radio to wyświetlacz podswietlony jest na niebiesko i ten niebieski kolor gasnie i zapala się, (miga) żadnych zakłóceń przerywania. litery na wyświetlaczu też są, tylko nie ma tego podświetlenia. co to może być? nie znam się na tym a nie chcę aby mnie na kasę naciągali. z gór dzięki za podpowiedzi
- Andrzej Jamka
- Czytacz
Może byś napisał co to za radio?
Jeśli radio posiada guzik RESET to go wciśnij i zobaczysz czy się polepszy
Jeśli radio posiada guzik RESET to go wciśnij i zobaczysz czy się polepszy
-

marcinkoz2910 - Members
czyli wnioskuję że przerywa podświetlanie a nie wyświetlacz
jeśli masz panel zdejmowany to zobacz czy nie ma on luzów ewentualnie lekko podginaj piny bo może nie łączyć
jeśli masz panel zdejmowany to zobacz czy nie ma on luzów ewentualnie lekko podginaj piny bo może nie łączyć
-

marcinkoz2910 - Members
na panelu jak i na radiu masz kostke jedna wchodzi w druga posprawdzaj czy blaszki nie sa pokrzywione.
[ Dodano: 2009-11-23, 21:43 ]
i sprawdz główne przewody przy kostce czy nie sa czasem luzne ,mozesz jeszcze zobaczyc jak wyglada sama kosta czy w niej piny sa cale nie pokrzywione.
[ Dodano: 2009-11-23, 21:43 ]
i sprawdz główne przewody przy kostce czy nie sa czasem luzne ,mozesz jeszcze zobaczyc jak wyglada sama kosta czy w niej piny sa cale nie pokrzywione.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
gwaltowne sciaganie i zakladanie panelu wlasnie skutkuje wygieciem pinów,trzeba miec to na uwadze.Andrzej Jamka napisał(a):wygląda na to że piny się obluzowały, bo je podgiąłem i już dwa dni nic nie miga
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio