Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
problem z radiem
cześć mam taki problem od około tygodnia radio wyłączało mi się podczas jazdy ale po zdjęciu przedniego panelu i ponownym założeniu wszystko było oki... jednak dzisiaj wyłączyło sie na dobre, sprawdziłem przewody zasilające i wszystko jest oki, do radia były podłączone tylko dwa głośniki... nie wiem o co kaman.

-

LTD - Czytacz
podejzewam ze powoli wysiada kostka stacyjki to samo miałem u siebie .
wsadz panel wlacz radio i poruszaj kluczykiem jesli bedzie sie wylanczac i zalanczac to czeka cie wymiana tej własnie kostki.
wsadz panel wlacz radio i poruszaj kluczykiem jesli bedzie sie wylanczac i zalanczac to czeka cie wymiana tej własnie kostki.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Pascal napisał(a):Napewno wszystkie kable są ok?bezpieczniki?Podłączony masz jakiś wzmak?
są ok bo sprawdzałem kabel zasilający i masowy na kostce przy radiu i napięcie jest... wzmaka nie mam żadnego... a bezpieczniki które??
-

LTD - Czytacz
Pascal napisał(a):22 - Odbiornik radiowy. 10A
Podłączałeś jakieś inne radio w celu sprawdzenia czy działa czy tylko twoje nie działa?
tylko zastanawia mnie co tu pomoże bezpiecznik jak radio mam podłączone prosto do aku do + i do karoserii czyli do minusa -
nie podłączałem innego radia w celu sprawdzenie
-

LTD - Czytacz
LTD napisał(a):tylko zastanawia mnie co tu pomoże bezpiecznik jak radio mam podłączone prosto do aku do + i do karoserii czyli do minusa -
Odkąd mam auto mam podłączone tak radio.Po wyjęciu bezp radio nie działa,sprawdź bezp
-

Pascal - Members
sprawdziłbym bym jeszcze kostke w która wpinasz panel czy ona nie jest czasem juz rozluzowana.kazde włozenie i wyjecie panelu powoduje ze z czasem panel staje sie tak luzny ze wogóle nie styka .
-

swatu - VIP
Pascal napisał(a):LTD napisał(a):tylko zastanawia mnie co tu pomoże bezpiecznik jak radio mam podłączone prosto do aku do + i do karoserii czyli do minusa -
Odkąd mam auto mam podłączone tak radio.Po wyjęciu bezp radio nie działa,sprawdź bezp
ok znalazłem dzisiaj bezpiecznik 10A pod pedałami ale na miejscu 22 w tej skrzynce wyżej są wszystkie bezpieczniki, na miejscu 22 też jest tylko z wyższym A??
-

LTD - Czytacz
http://images34.fotosik.pl/259/e65ecb6ed684ef8bmed.jpg
22 wsadz bezpiecznik 10A
22 wsadz bezpiecznik 10A
-

swatu - VIP
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio