Problem z podłączeniem (radio JVC i zestaw Nokia)

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Problem z podłączeniem (radio JVC i zestaw Nokia)

Postprzez VfrymarW » 18 kwi 2012, o 23:08

Witam, otóż kupiłem sobie Golfa Mk3 XX Jahre w którym zainstalowany jest zestaw grający Nokii z subem i korektorem, i tu pojawił sie problem bo postanowiłem podłączyć swoje radyjko JVC no i gdzieś tam na forum wyczytałem jak to podłączyć żeby grało no i tak zrobiłem, no ale pojawił sie problem bo jak zwiększam głośność to przerywa radio (tak jak by zwarcie się robiło) i jak stoje jest dobrze ale gdy jade słychać w głośnikach takie pstrykanie (też jak by się zwarcie robiło) instalacje mam podłączoną jak na zdjęciu, proszę o pomoc co i jak podłączyć zeby nie było tego problemu co mam teraz. Obrazek
Avatar użytkownika
VfrymarW
Gaduła
 
Posty: 484
Dołączył(a): 16 lip 2010, o 17:59
Lokalizacja: Skępe

Problem z podłączeniem (radio JVC i zestaw Nokia)

 

Postprzez gawior » 19 kwi 2012, o 14:05

Poczytaj:

Kod: Zaznacz cały
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=188911&highlight=nokia+dsp


Kod: Zaznacz cały
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=16991&postdays=0&postorder=asc&start=0
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez VfrymarW » 19 kwi 2012, o 22:26

A nie mógł by ktoś po prostu mi napisać jak podłączyć kabelki ? Potrzebuje tego a nie mam czasu na czytanie... I nie mogę znalesc niczego co mi potrzebne.
Avatar użytkownika
VfrymarW
Gaduła
 
Posty: 484
Dołączył(a): 16 lip 2010, o 17:59
Lokalizacja: Skępe

Postprzez gawior » 20 kwi 2012, o 10:54

Jak ci się nie chce czytać, czy szukać to się nie dziwię dla czego ten temat.
Wpisując w google pierwsze linki dają odpowiedź.
Ja mogę tak samo powiedzieć, że nie chce mi się pisać.

Ale niech ci będzie.
Jeżeli w tym JVC masz 2 pary wyjść RCA ( 4 wyjścia ), to bez większego problemu podłączysz.
Chodzi o to że radio GAMMA nie miała wzmacniacza/ końcówki mocy i wyjść na głośniki, było tzw. deck. Miała tylko wyjścia liniowe pod wzmacniacz.

Twoje radio musisz pod DSP podłączyć właśnie z tych wyjść twojego radia (RCA)

Kod: Zaznacz cały
http://images41.fotosik.pl/101/a472bf62e43b73fdmed.jpg


Tutaj masz podłączenie. Tam musisz podłączyć do DSP i chinachmi ( RCA )do twojego JVC
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa


- - - gigaom.pl/sterowniki_plc.html



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości