Problem z nowym radiem

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Problem z nowym radiem

Postprzez xien » 26 lut 2015, o 16:19

Witam, mam problem, przedwczoraj zakupiłem radio jvc kd-x210 i pojechałem moim golfem 3 do pana który zajmuje się montażem takiego sprzętu. Wszystko ładnie działało przedwczoraj jak i wczoraj, a dzisiaj zakładam panel od radia i nic, dopiero po kilku razach załapało i grało jak wcześniej. Potem zdjąłem panel i gdy wróciłem do samochodu zakładam i to samo radio nie chce się od tego czasu uruchomić. Nie próbowałem jeszcze przycisku reset które jest pod panelem radia ale nie wiem czy to coś da. Macie jakieś pomysły czego to może być wina? Z góry dziękuje i pozdrawiam.
xien
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 26 lut 2015, o 16:17
Lokalizacja: Olkusz

Problem z nowym radiem

 

Postprzez GolfiarzJR » 26 lut 2015, o 19:36

xien, Proponuje jechać do tego goscia i z nim to ustalić , jak będziesz miły to Ci pomoze i naprawi , pewnie jakąs gwarancje dostałes? a jak nie to moze masa ?
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1466
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1984
Silnik: 2.5
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 28 lut 2015, o 06:48

Nie wiadomo jeszcze czy winne radio czy jego zasilanie. Wróć do gościa niech sprawdzi.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez gawior » 22 mar 2015, o 11:23

Spróbuj przeczyścić styki w panelu jak i w radiu. Nieraz przeczyszczenie jakimś alkoholem czyni cuda ;)

Jak nie pomoże, to walnij reset. Nie to nie uszkodzi, a może coś zgłupiało w radiu ( z jednym Kenwoodem tak miałem ).

Jeżeli te proste czynności nic nie dadzą, to nie grzeb sam. Zapłaciłeś za usługę montażu i jak coś montażysta spierniczył, to powinien poprawić nieodpłatnie. Jak coś z radiem, to gość może zawołać jakieś złotówki. Tak czy inaczej skoro radio nowe, to na gwarancji.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez slavwek.ie » 22 mar 2015, o 15:52

gawior, sądzisz że od miesiąca jeździ i zastanawia się dalej czemu radio nie gra?
Czytaj czasem daty postów..
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości