Panowie dziś zamontowałem zestaw nowych kabli do wzmacniacza powiedzcie mi co może być nie tak z bezpiecznikiem aa dokładnie jest on sprawny nie ma zdanego pęknięcia w środku.. ale nie przekazuje on pradu i nie wiem dlaczego. Gdy stykne kable omijajac bezpiecznik to wzmak sie załącza.. może nowy bezpiecznik pomoże jak myślicie?? Thx za odp.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z kablami
Witam
Panowie dziś zamontowałem zestaw nowych kabli do wzmacniacza powiedzcie mi co może być nie tak z bezpiecznikiem aa dokładnie jest on sprawny nie ma zdanego pęknięcia w środku.. ale nie przekazuje on pradu i nie wiem dlaczego. Gdy stykne kable omijajac bezpiecznik to wzmak sie załącza.. może nowy bezpiecznik pomoże jak myślicie?? Thx za odp.
Panowie dziś zamontowałem zestaw nowych kabli do wzmacniacza powiedzcie mi co może być nie tak z bezpiecznikiem aa dokładnie jest on sprawny nie ma zdanego pęknięcia w środku.. ale nie przekazuje on pradu i nie wiem dlaczego. Gdy stykne kable omijajac bezpiecznik to wzmak sie załącza.. może nowy bezpiecznik pomoże jak myślicie?? Thx za odp.Ostatnio edytowano 9 lut 2008, o 22:22 przez wirrus, łącznie edytowano 1 raz
- wirrus
- Berbeć
Czasami jest tak z bezpiecznikami, mimo iż widać w nim nieuszkodzoną blaszkę (drucik) to nie przekazują prądu. W twoim przypadku rozwiązaniem na pewno jest wymiana tego bezpiecznika. Dla czystej formalności możesz go sprawdzić miernikiem czy przechodzi przez niego prąd (w co wątpię).
-

szakur - Czytacz
jezeli masz bezpiecznik w takiej podluznej obudowie to jest na nim namalowany kierunek przyplywu pradu (przynajmniej u mnie tak bylo) nie probowalem odwrotnie podlaczac ale mozliwe ze to moze pomoc. a jak nie to wymiana, pozdr
- demon300
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio