witam
mam taki problem kupiłem radio Manta. poprzednie bylo jvc gralo dobrze wszystko było wporządku. Gdy podłączyłem radio głośniki ,,pierdzą" wkładam je do drugiego auta to graja luks i nie wiem co jest... i jeszcze gdy wyjmuje kluczyk wszystko sie resetuje w radiu... jeśli ktoś posiada schemat kabli z samochodu do kostki ISO to było by świetnie...
jeśli ktoś wie co moze być przyczyna to prosiłbym o pomoc z góry DZIĘKI
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
DojPaaa napisał(a):kupiłem radio Manta
bo to radio Manta .....DojPaaa napisał(a): głośniki ,,pierdzą"
DojPaaa napisał(a):wkładam je do drugiego auta to graja luks
Bo tam nie ma radia Manta ....
Kolega kupił radio DALCO wypasione że się w głowie nie mieści ... no i się nie zmieściło w głowie ... że nawet RMF FM nie łapie ..to samo jest z Mantą, Medionem i innymi wypasionymi za 200zł (a za 300 z DVD
)- morsdicti
- Members
DojPaaa napisał(a):Gdy podłączyłem radio głośniki ,,pierdzą" wkładam je do drugiego auta
No ja nie wiem ja profesorem Miodkiem nie jestem ehh ale z tego wywnioskowałem że głośniki wkładałeś do innego auta ....
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... spiska.htm
- morsdicti
- Members
no to w linku który podalem masz napisane jak podłączyć radio i jak zbudowane są standardowe kostki ISO ( o ile nie masz namieszane czegoś w instalacji kolory kabli powinny być takie same) po informacjach które podałeś raczej inaczej pomóc nie można
- morsdicti
- Members
w instrukcji radia pisze tak... niebieski kabel do sterowania antena
czerwony przewod zapłonu
żółty przewód akumulatora
czarny przewód uziemienia
i chodzi mi o to do jakich kolorów w golfie je podłączyć aby było ok.... bo poprzedni właściciel widac było mieszał z kablami jest tam full izolacji i nie mozna sie połapać co gdzie idzie:/
czerwony przewod zapłonu
żółty przewód akumulatora
czarny przewód uziemienia
i chodzi mi o to do jakich kolorów w golfie je podłączyć aby było ok.... bo poprzedni właściciel widac było mieszał z kablami jest tam full izolacji i nie mozna sie połapać co gdzie idzie:/
- DojPaaa
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio