problem z jvc

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

problem z jvc

Postprzez Basior1997 » 11 lip 2009, o 22:08

Witam forumowiczów mam delikatny problem z radiem jvc kd-lx110r(chameleon).polega on tym ze radio sie grzeje mocno dokładnie-po zakupie radia okazało sie ze kostki sie nie pasuja sa luzne ok kupiłem i przerywa oki kipłem ciasno wchodza
nowe i dalej to samo pogra 30min i sie grzeje i do tego dochodzi jeszcze fakt ze przerywa tzn nie daje mocy na głośniki ale po uderzeniu w konsole wszystko ok ale tyklo chwile pomuzcie bo juz nie mam do niego cierpliwosci a co gorsze niedługo konsola peknie i co?z góry dzieki panowie ;-)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

problem z jvc

 

Postprzez Firestone » 12 lip 2009, o 01:26

a jaki masz do niego podłączony sprzęt :?:
Avatar użytkownika
Firestone
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 25 sie 2008, o 23:34
Lokalizacja: Kalety/Śląsk

Postprzez Basior1997 » 12 lip 2009, o 11:33

4xMagnat edition162 i 2x Magnat edition 102 bez suba
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez Firestone » 12 lip 2009, o 13:51

Jeśli radio nie wyrabia termicznie to prawdopodobnie jest coś źle podłączone i jest zła impedancja. Sprawdź miernikiem ilość ohm na każdy kanał. Druga opcja to może z radiem jest coś nie tak :?:
Avatar użytkownika
Firestone
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 25 sie 2008, o 23:34
Lokalizacja: Kalety/Śląsk

Postprzez fojermon » 22 lip 2009, o 21:53

A co z gwarancja ??
Endrju...
Avatar użytkownika
fojermon
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 7 paź 2007, o 13:09
Lokalizacja: Rybnik okolice...

Postprzez Pascal » 24 lip 2009, o 11:59

Basior1997 napisał(a):polega on tym ze radio sie grzeje mocno


Możliwe że masz uszkodzoną końcówkę ,a właściwie elementów obok które dają jakiś offset na wyjściu np. 1V .Musisz zmierzyć napięcia na wyjściach ,oczywiście radio przyciszone na maxa,ma byc 0V.jak też nie było by od rzeczy zmierzyć jaki prąd radio pobiera,i nie powinno to być więcej 0,5-0,6A(bez płyty)...

I jeszcze spróbuj podłączyć radio bez głośników.Jeżeli się nie będzie grzało to wina instalacji głośnikowej.Sprawdź rownież czy masa nie przywiera do przewodów głosnikowych
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości