Problem z elektryką.

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Problem z elektryką.

Postprzez Miro_17 » 26 lut 2012, o 18:15

Witam. Mam problem z elektryką a głównie chodzi o to, że po przekręceniu stacyjki w poziomie acc (czyli poziom przed załączeniem zapłonu) radio się nie włącza. Trzeba włączać manualnie(samoręcznie) gdy już po ustawiam wszystko w radiu i wyłączam je manualnie. Następnie wyjmuje kluczyki. Potem wkładam kluczyk , przekręcam do poziomu acc i włączam radio a radio zresetowane (equlizer i inne ustwienia radia)
Odnośnie tematu, co mam zrobić , żeby chociaż była ta pamięć radia.?
Z góry dzięki ;)
Golf III GTI
2.0 B
115KM
;D
Avatar użytkownika
Miro_17
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 16:42
Lokalizacja: Opoczno

Problem z elektryką.

 

Postprzez sebadure » 26 lut 2012, o 19:04

Kabel z radia ma iść na stały plus, który nie jest rozłączany przez stacyjkę.
sebadure
Badacz tematu
 
Posty: 275
Dołączył(a): 1 gru 2011, o 23:35
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez slavwek.ie » 26 lut 2012, o 21:23

Zasilanie radia to 2 przewody plusowe, żółty i czerwony. (mowa oczywiście o wiązce radia a nie o wiązce auta)
Żółty - stałoprądowy
Czerwony - stacyjka ACC
Trzeba podpiąć czerwony do żółtego wówczas radio gra bez ingerencji kluczyka i pamięta stacje.
Jesli ma wyłączać się stacyjką, to oba kable muszą być podpięte we właściwe miejsca.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez Miro_17 » 26 lut 2012, o 23:16

Czyli co? Jak mam kostkę (tą od radia) to mam ten żółty odciąć i połączyć z czerwonym ACC?
Golf III GTI
2.0 B
115KM
;D
Avatar użytkownika
Miro_17
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 16:42
Lokalizacja: Opoczno

Postprzez slavwek.ie » 27 lut 2012, o 13:36

Miro_17 napisał(a):Czyli co? Jak mam kostkę (tą od radia) to mam ten żółty odciąć i połączyć z czerwonym ACC?
czytaj uważnie...
Czerwony masz dołączyć do żółtego, nie odwrotnie.

Skoro czerwony to ACC (stacyjka) to podpinając do niego zasilanie, będzie kasowało się wszystko po wyłączeniu kluczyka.
Wiązka radia nie umożliwia ci zamianę plusów bez cięcia? Na żółtym i czerwonym nie masz konektorów po środku?
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez Miro_17 » 27 lut 2012, o 17:23

No ok. Dzisiaj zobaczę co z tego wyjdzie.

[ Dodano: 2012-02-27, 17:34 ]
Tak. Mam konektory.
A tak jak powiedziałeś tak zrobiłem- "Czerwony masz dołączyć do żółtego, nie odwrotnie."
Zrobiłem tak i nic , było to samo ;)
Zrobiłem odwrotnie ;) żółty do czerwonego i jest ok ;) bo właśnie przewód czerwony ACC trzeba podłączyć do BACK UP ;) a żółty czyli BACK UP wgl. tak jakby wyłączyć od kostki ;) i gotowe ;) Radio mogę włączać bez przekręcania stacyjki no i co najważniejsze mam pamięć radia i wszystko jest jak trzeba ;)
ale i tak pomogłeś kolego ;)
Golf III GTI
2.0 B
115KM
;D
Avatar użytkownika
Miro_17
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 16:42
Lokalizacja: Opoczno


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości