Problem z Blaupunkt Canberra...

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Problem z Blaupunkt Canberra...

Postprzez matthewm » 27 gru 2009, o 17:43

Witam. Radyjko mam takie jak w temacie. Koleżanka dała mi swoje radio żebym sprawdził czy u mnie działą bo u niej przestało (po szybszym wjechaniu na garba). Podłączyłem i faktycznie u mnie również nie gra. Wymieniłem na swoje i moje... też NIE GRA!! Nie wiem co się mogło stać całą wymiana odbywała się bez zapłonu. W tej chwili radio działa, wszystkie funkcje również ale niestety cisza w głośnikach...Czy mogło się coś stać w radyjku czy może poszło jakieś spięcie na głośniki i spaliło wszystkie?? To chyba niemożliwe prosze więc o pomoc.
matthewm
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 3 maja 2009, o 09:35
Lokalizacja: Gliwice
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Problem z Blaupunkt Canberra...

 

Postprzez e2 » 27 gru 2009, o 17:45

a może sprawdź bezpieczniki?
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez K@mil » 27 gru 2009, o 17:47

e2 napisał(a):a może sprawdź bezpieczniki?


przeciez radio dziala ale nie ma glosu...

sprawdz dokladnie kostke ta od glosnikow bo masz dwie kostki jedna pradkowa druga od glosnikow :d bo moze ci wypadła delikatnie i juz nie styka
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez matthewm » 27 gru 2009, o 17:49

no ja to wszystko kolego wiem i wtyczki podlaczylem na nowo i wszystko posprawdzałem ponadto radio ma swój własny bezpiecznik który jest ok.
matthewm
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 3 maja 2009, o 09:35
Lokalizacja: Gliwice
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez e2 » 27 gru 2009, o 17:54

K@mil napisał(a):przeciez radio dziala ale nie ma glosu...


po wczorajszym dniu, nie specjalnie chce mi się czytać wszystko ponad 40 znaków ;p
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 27 gru 2009, o 18:35

e2, to nie spamuj eh


masz dobrze podłączoną wtyczkę od głośników? nie masz przypadkiem włączonego MUTTE (wyciszenie)??

bo może uwalone są końcówki mocy bo w którymś radiu mogło być zwarcie na głośniku
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez matthewm » 27 gru 2009, o 18:52

mute na pewno nie... koncowki sa podlaczone tak jak byly wczesniej a co do koncowek mocy to mow mi jeszcze bo mam dreszcze... :P
moze podlacze jakies inne glosniki i sprawdze czy graja??
matthewm
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 3 maja 2009, o 09:35
Lokalizacja: Gliwice
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 27 gru 2009, o 19:02

matthewm napisał(a):moze podlacze jakies inne glosniki i sprawdze czy graja??
no i to mi się podoba wtedy wykluczysz uszkodzenie końcówki mocy w radiu lub ją potwierdzisz
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez matthewm » 27 gru 2009, o 19:05

jeśli zagrają to znaczy że spaliły się głośniki a jeżeli nie zagrają to co dalej??
matthewm
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 3 maja 2009, o 09:35
Lokalizacja: Gliwice
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 27 gru 2009, o 19:06

matthewm, jak zagra to coś masz z głośnikami 1. zwarcie na przewodach 2. spalone głośniki


jak nie zagra to wymiana końcówki mocy (koszt około 60zł z robotą tyle ja biorę ale cena zależy od części)
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez matthewm » 27 gru 2009, o 19:10

oki dzieki za pomoc jutro zaloze nowe glosniki i sprawdze czy gra... wystarczy ze zaloze z przodu??
matthewm
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 3 maja 2009, o 09:35
Lokalizacja: Gliwice
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Pascal » 27 gru 2009, o 19:30

matthewm napisał(a):wystarczy ze zaloze z przodu


Jasne że wystarczy...ja już bym leciał hehe ma grać :cisza:
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość