Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem w radiem
Witam, mam problem z radiem w moim golfie, a mianowicie gdy glosnosc odtwarzania przekroczy 23 radio zaczyna sie wylanczac(tak jakby resetowac), problem ten wystepuje gdy mam podlaczony telefon przez auxa do radia. Problem ten na Cd wystepuje po przekroczeniu 26. Do radia podlaczone jest 6 zwyklych glosnikow i wzmacniacz + sub 250W rms .
- ares101
- Czytacz
Jakie to głośniki i jak są podłączone?ares101 napisał(a):Do radia podlaczone jest 6 zwyklych glosnikow
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
podlączone są do kostki, 2 w drzwiach 50W jakies no name, tył 2 Magnaty 80W i 2x standardowe w tapicerce z przodu.
edit
wydaje mi sie ze to za duzy bass, powaniewaz jak ustawie na radiu mocny bass to juz przy 19 wylancza
edit
wydaje mi sie ze to za duzy bass, powaniewaz jak ustawie na radiu mocny bass to juz przy 19 wylancza
- ares101
- Czytacz
Przyczyną jest przekroczona dopuszczalna impedancja wyjść radia, masz połączone ze sobą głośniki w drzwiach razem z podszybiem, co daje łącznie obciążenie 2Ohm, którego radio nie przeskoczy, bo można podpiąć tylko 4Ohm.
Odłącz te głośniki z podszybia i powinno być OK.
Jeśli chcesz żeby jednak w podszybiu grały, to musisz podłączyć do nich szeregowo kondensator bi-polarny 2,2uF 50V pod jedną z nóżek głośnika, obojętnie czy plus czy minus, byle w prawym i lewym tak samo.
Odłącz te głośniki z podszybia i powinno być OK.
Jeśli chcesz żeby jednak w podszybiu grały, to musisz podłączyć do nich szeregowo kondensator bi-polarny 2,2uF 50V pod jedną z nóżek głośnika, obojętnie czy plus czy minus, byle w prawym i lewym tak samo.
Voice Kraft - postaw na jakość!
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio