Witam!
Ostatni wymieniałem nagrzewnice, przed tym wzystko grało ok, jak złżyłem całość też grał, lecz po 30 minutach przestała grać skrzynia basowa i wzmacniacz nie daje sygnałów życia (nie świecą się kontroliki). Sprawdzilem bezpieczniki i wszystko ok, kontrolką sprawdziłem dochodzi prąd i jest masa. Czyli musi być coś w kablu dającym sygnał bądź chinch. Ale czy to możliwe żeby bez tego na wzmaku nic się nie świeciło??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

mazi30 - Czytacz
GrZeChU91 napisał(a):mazi30, nie... jesli prad dochodzi to zawsze zmachol swieci... np na zielono ze dziala poprawie na czerwona zwarcie....
Błąd Panie kolego, nie każdy wzmak jest taki sam... W moim iksplołdzie
jak nie ma remote to się nie zaświeci...
Być może jak to rozbierałeś to naderwałeś sobie ten kabelek i po prostu się rozłączyło... Zobacz czy na tym kablu masz "+".
Tanie graty do golfa mk3 kombi - coś Cię interesuje? Pisz @, gg, lub PW
- kaczaza5
- Berbeć
-

mazi30 - Czytacz
-

mazi30 - Czytacz
Dokładnie chodzi o to, że po włączeniu radia, na kabelku oznaczonym jako rem lub remote powinno pojawić się napięcie. Jeżeli się nie pojawi to ten kabelek jest winny bądź radio, a jeżeli na tym kabelku nie ma napięcia a chcemy sprawdzić, czy piecyk działa bierzemy kawałek kabelka i mostkujemy + i remote powinno zagrać. Jak nie gra wzmak na złom, albo do naprawy 

Tanie graty do golfa mk3 kombi - coś Cię interesuje? Pisz @, gg, lub PW
- kaczaza5
- Berbeć
-

adam11215 - Czytacz
ok jest po problemmie kabel chinch był po półką mocno skręcony i coś nie łączyło, poluzowałem i zaskoczyło i hucze ąaż miło 

-

mazi30 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio