Witam.
Jak w temacie potrzebuje mapy wgrać na telefon. Telefon to Nokia 603 z systemem Symbian Belle. Mam go od kilku dni. Szukałem na stronie nokii w sieci i nic. Po Nowym Roku jade swoim golfem do Holandii i przydałaby sie nawigacja w tym telefonie. Wie ktoś gdzie tego szukać. Mile widziane linki. Prosze o pomoc.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
na symbiana to najlepiej GARMIN + mapa europy
nie powinienem ci dawać bezpośrednich linków do pirackiego oprogramowania, ale wystarczy wejść na chomika lub na peb.pl i tam poszukać
nie powinienem ci dawać bezpośrednich linków do pirackiego oprogramowania, ale wystarczy wejść na chomika lub na peb.pl i tam poszukać
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
wszystko cacy ale licz sie z tym ze pewnie aplikacja bedzie chciala laczyc sie z siecia by sciagac dane o korkach itp itd a w roamingu to kosztuje niestety
a na tym symbianie pojda jeszcze
OviMapy
Sygic
polecam Sygica
a na marginesie - kup najzwyklejsza nawi na allegro (jakas akire czy larka koszt uzywanych to niecale 100zl sa na windows CE i wgrasz na nie kazdy program nawigacyjny) nawi w telefonie dobra sprawa ale bedziesz w wiekszym miescie ktos zadzwoni i co wtedy
a po drugie to ryzyko aktualizacji danych poprzez gprs
a na tym symbianie pojda jeszcze
OviMapy
Sygic
polecam Sygica
a na marginesie - kup najzwyklejsza nawi na allegro (jakas akire czy larka koszt uzywanych to niecale 100zl sa na windows CE i wgrasz na nie kazdy program nawigacyjny) nawi w telefonie dobra sprawa ale bedziesz w wiekszym miescie ktos zadzwoni i co wtedy
a po drugie to ryzyko aktualizacji danych poprzez gprs-

strzeliniasty - Members
sebadure napisał(a):nokiach navi jest darmowa
moze racja ale do czasu jak bedziesz jechal droga a tu niespodzianka - nie bedziesz mial jej wgranej lub twoja mapa jej nie zawiera to wtedy
"...Jeżeli danego fragmentu mapy nie ma, trzeba zezwolić na połaczenie z netem i mapa się zaktualizuje..." a to juz koszty
liczmy w roamingu
przyklad mapa jakiegos miasta w niemczech niech wazy 40Mb, koszt transferu w roamingu to 3,75zl/Mb czyli rachunek jest prosty prawie 160zl nie twoje
sprawdz jeszcze ta nawi Garmina XT w wersji mobile
-

strzeliniasty - Members
Mam nokie z Ovi mapy i jest super. Są na niej nawet moje polne drogi itd. Gada kiedy są radary itp.
Jest ona darmowa. Wyłączamy żeby nie pobierało danych i jest git.
Jak chce jakąś mape, aktualizacje itp to włączam Ovi suite pc na kompie, podłączam telefon i wgrywam sobie jaką chce mape za darmo. Zaznaczam sobie tylko jakie chce kraje i już.
Nie używam często ale jak używałem to wszystko super pokazywało.
Jest ona darmowa. Wyłączamy żeby nie pobierało danych i jest git.
Jak chce jakąś mape, aktualizacje itp to włączam Ovi suite pc na kompie, podłączam telefon i wgrywam sobie jaką chce mape za darmo. Zaznaczam sobie tylko jakie chce kraje i już.
Nie używam często ale jak używałem to wszystko super pokazywało.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Panowie wybaczcie że tak późno pisze.
Aplikacja w tym moim telefonie jest darmowa. Mapa Polski jest bardzo szczegółowa. Są nawet drogi gruntowe. Wszystkie ograniczenia prędkości wskazuje dokładnie. Jeżeli chodzi o używanie tej nawigacji za granicą to tylko w trybie offline. To działa. Sprawdzone na innych telefonach na miejscu w Holandii. Potrzebne są tylko wgrane mapy do komórki. Czasem tylko trzeba połączyć sie na chwile z internetem żeby aplikacja wyznaczyła trasę ale to trwa krótko. Potem wyłączamy internet bez obaw o koszty za granicą i nawigacja działa. Co do korków to w Niemczech i Holandii korki to codzienność rzecz normalna. Zwłaszcza w godzinach popołudniowych jak wracają z pracy.
Problem z mapami rozwiązałem tak:
Moja nokia 603 posiada aplikacje o nazwie Pobierz Mapy. Wystarczy wejść połączyć się z siecią wifi wybrać kontynent potem konkretne mapy państw i legalnie ściągnąć. Mapę Holandii już mam. Co do Niemiec to wystarczy mi 5 landów. Tym sie zajmę jutro.
Wszystkim którzy sie odezwali serdeczne dzięki. Plusiki sie należą. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę.
Aplikacja w tym moim telefonie jest darmowa. Mapa Polski jest bardzo szczegółowa. Są nawet drogi gruntowe. Wszystkie ograniczenia prędkości wskazuje dokładnie. Jeżeli chodzi o używanie tej nawigacji za granicą to tylko w trybie offline. To działa. Sprawdzone na innych telefonach na miejscu w Holandii. Potrzebne są tylko wgrane mapy do komórki. Czasem tylko trzeba połączyć sie na chwile z internetem żeby aplikacja wyznaczyła trasę ale to trwa krótko. Potem wyłączamy internet bez obaw o koszty za granicą i nawigacja działa. Co do korków to w Niemczech i Holandii korki to codzienność rzecz normalna. Zwłaszcza w godzinach popołudniowych jak wracają z pracy.
Problem z mapami rozwiązałem tak:
Moja nokia 603 posiada aplikacje o nazwie Pobierz Mapy. Wystarczy wejść połączyć się z siecią wifi wybrać kontynent potem konkretne mapy państw i legalnie ściągnąć. Mapę Holandii już mam. Co do Niemiec to wystarczy mi 5 landów. Tym sie zajmę jutro.
Wszystkim którzy sie odezwali serdeczne dzięki. Plusiki sie należą. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę.
Artur
- Artur G
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio