potrzebna fachowa porada

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

potrzebna fachowa porada

Postprzez ptaszek87 » 17 wrz 2010, o 23:14

mam pewien problem i nie dokonca wiem jak go rozwiazac wiec zwracam sie do Was
posiadam radyjko alpine cda-9852rb
http://cokupic.pl/i/c_big230943.jpg
i ostatnio wymienilem glosniczki w drzwiach na JBL GTO6537 i w deske rozdzielcza dalem SONY X-PLOD XS-F1024 , ktore sa podlaczone pod samo radyjko.
problem jest taki ze przy wiekszej glosnosci strasznie harcza a jescze bardziej to sie radio wylacza i wlacza od poczatku
moje pytanie jest takie: czy ze wzgledu na to ze samo radyjko nie daje rady tak sie dzieje i glosniki harcza i potrzebny wzmacniacz zeby wszystko gralo ladnie?
Avatar użytkownika
ptaszek87
Czytacz
 
Posty: 99
Dołączył(a): 8 sie 2008, o 23:51
Lokalizacja: Kętrzyn / Gdańsk

potrzebna fachowa porada

 

Postprzez Rafit » 18 wrz 2010, o 01:47

ptaszek87, wszystko bez żadnych zwrotnic etc?
Avatar użytkownika
Rafit
Badacz tematu
 
Posty: 257
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 20:33
Lokalizacja: GDA

Postprzez Goral1985 » 18 wrz 2010, o 09:45

Radze kupic wzmacniacz z moca RMS min 40Wat na kanal (dwu lub cztero kanalowy) i bedzie po problemie ;-)
Avatar użytkownika
Goral1985
Badacz tematu
 
Posty: 300
Dołączył(a): 22 gru 2009, o 19:48
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Postprzez swatu » 18 wrz 2010, o 09:53

ptaszek87 napisał(a):moje pytanie jest takie: czy ze wzgledu na to ze samo radyjko nie daje rady tak sie dzieje i glosniki harcza i potrzebny wzmacniacz zeby wszystko gralo ladnie?
dokładnie.Według producenta radyjko ma zapewne po przeliczeniu jakies 15W a reszta to cieplo.Czyli ogólnie mówiac radyjko nie daje sobie rady z tymi głosnikami ,poprostu sa zbyt mocne jak na to radio.
Zrób tak jak mówia poprzednicy kup sobie wzmacniacz 2-kanałowy jesli chesz tylko zasilic przód lub 4-kanałowy jesli masz zamiar jeszce dodac do tego subwoofer.nie zapomnij o zwrotnicach pod przedni zestaw jak i o wytłumieniu dzwi.

ptaszek87 napisał(a):ze przy wiekszej glosnosci strasznie harcza a jescze bardziej to sie radio wylacza i wlacza od poczatku
rób tak dalej a bedziesz musiał kupic nowe radyjko.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez ptaszek87 » 18 wrz 2010, o 14:22

swatu napisał(a):
ptaszek87 napisał(a):ze przy wiekszej glosnosci strasznie harcza a jescze bardziej to sie radio wylacza i wlacza od poczatku
rób tak dalej a bedziesz musiał kupic nowe radyjko.


nie no zrobilem tak tylko raz wiec bedzie ok, a elektryk ze mnie slaby wiec pytam o dobre porady od bardziej doswiadczonych kolegow

nie posiadam zwrotnic zadnych, moze polecicie mi cos wartego uwagi?
ale jezeli jest to zestaw nie odseparowany to tez sie stosuje zwrotnice?
mam w planie tez zrobic maly sub bo mam bose ktory tak kiedys dostalem z nissana 350z i zrobic zabudowe boczku w bagazniku i go tam wcisnac
powiedzcie mi z jaka moca wzmaka szukac jezeli chcialbym takie rozwiazanie u siebie zastosowac? 400w czy wiecej?
z gory dzieki za pomoc

[ Dodano: 2010-09-18, 14:23 ]
Rafit napisał(a):ptaszek87, wszystko bez żadnych zwrotnic etc?


bez zwrotnic:(

[ Dodano: 2010-09-19, 23:43 ]
juz wiem wzmaka z moca ok 600w 4 kanaly, potrzebuje bo chcialem na oddzielny kanal dac glosniki w desce, na drugi te z drzwi, a reszte zmostkowac i dac na suba

ale czy do takiego zestawu bede potrzebowal kondensator czy aku da rade?
Avatar użytkownika
ptaszek87
Czytacz
 
Posty: 99
Dołączył(a): 8 sie 2008, o 23:51
Lokalizacja: Kętrzyn / Gdańsk


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości