Mam pytanie a mianowice wywaliłem całe CA z golfika i robie to od podstaw. Jak na razie mam skrzynie w boczku bagażnika i chciałbym tam dać coś takiego: http://www.rockfordfosgate.com/products/details/p1s4-8
Czy to da rade w skrzynce 15l, czy lepiej Hertza es 200?
Jakim wzmacniaczem to napędzić? Tylko nie chce 4 kanałowych tylko 2+1.
W drzwi myśle o czymś takim: http://www.powerbass.pl/?27,glosniki-sa ... rbass-s-6c
To napędzić wzmakiem 2-kanałowym, tylko jakim?
Jakim radiem to napędzić? Coś z Alpine czy Zostawić Pioneera MVH 150UI (ma 2 pary wyjść pre out)?
Co myślicie o wzmacniaczach Ground Zero?
Wszystkie sugestie mile widziane.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Hertz ES 200 w około 15 l gra bardzo dobrze
Nie do końca rozumie, co znaczy 2 + 1 ? Chodzi Ci o 2 kanały na przód + mono na suba ? Radio - jeżeli planujesz zmianę na niską półkę Alpine - nie warto. Ground Zero - nowe, czy używane ? Tak, czy inaczej nie są to żadne specjały jeżeli chodzi o walory dźwiękowe.
Nie do końca rozumie, co znaczy 2 + 1 ? Chodzi Ci o 2 kanały na przód + mono na suba ? Radio - jeżeli planujesz zmianę na niską półkę Alpine - nie warto. Ground Zero - nowe, czy używane ? Tak, czy inaczej nie są to żadne specjały jeżeli chodzi o walory dźwiękowe.Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
Tak chodzi mi o mono na suba i 2-kanały na przód. Radio pewnie i tak narazie zostanie, bo jak będe kupował alpine to już z wyższej półki.
Wzmacniacze najlepiej nowe.
Wzmacniacze najlepiej nowe.
- Kacper Zych
- Czytacz
No to z nówek za wiele Ci nie podpowiem, bo :
- tanie wzmacniacze nowe (nie patrz na firmy) niestety są marnej jakości, ale... masz system mocno budżetowy, więc z drugiej strony wydawać po 1 tysiąc za sztukę wzmacniacza, to też większego sensu nie ma
- po prostu dobierz adekwatnie z mocą do zestawu przedniego wzmacniacz, oraz na suba - na Hertz ES 200 przyda Ci się dobre 300 Wat RMS, to dość wymagający maluch i trochę potrzebuje tych uczciwych Wat.
- tanie wzmacniacze nowe (nie patrz na firmy) niestety są marnej jakości, ale... masz system mocno budżetowy, więc z drugiej strony wydawać po 1 tysiąc za sztukę wzmacniacza, to też większego sensu nie ma
- po prostu dobierz adekwatnie z mocą do zestawu przedniego wzmacniacz, oraz na suba - na Hertz ES 200 przyda Ci się dobre 300 Wat RMS, to dość wymagający maluch i trochę potrzebuje tych uczciwych Wat.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
- bogib184
- Gaduła
A co z tym subem: rockford Fosgate Punch P1S4-8, byłbym bardziej skłonny ku niemu. Dobre Hertze to już duży wydatek
. Audiofilem nie jestem, więc nie chcę wydawać 6 tyś. na sprzęt. Ma nie dudnić jak dual JBL.
. Audiofilem nie jestem, więc nie chcę wydawać 6 tyś. na sprzęt. Ma nie dudnić jak dual JBL.- Kacper Zych
- Czytacz
No przecież ES 200 to wydatek 299 zł, a P1 koszt 339, to OCB ?
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
- bogib184
- Gaduła
- Kacper Zych
- Czytacz
Zbyt ogólnikowo... Każdy się nadaje, kwestia pojemności komory
Jaka pojemność ? Komory z przodu w drzwiach Golfa zamierzasz robić ?
Jaka pojemność ? Komory z przodu w drzwiach Golfa zamierzasz robić ?Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
- bogib184
- Gaduła
Posiadam RF P2D2 8" i polecam go śmiało. Może i mały ale wariat, wiem już dlaczego nowy kosztuje prawie 400 zł.
Taka rada ode mnie - jeśli to nie problem, kupuj używane sprzęty. Za tą samą kwotę kupisz o wiele lepszy sprzęt jakbyś miał kupić nowe.
Taka rada ode mnie - jeśli to nie problem, kupuj używane sprzęty. Za tą samą kwotę kupisz o wiele lepszy sprzęt jakbyś miał kupić nowe.
- Porsche
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio