pogłos w cb

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

pogłos w cb

Postprzez Dante » 23 maja 2011, o 13:37

Witam. Mam problem Jestem psiadaczem radia cb Yosan (nie pamiętam jakie oznaczenia). Prblem polega na tym, że mam radio cb podpięte pod zasilanie radia (SONY). Gdy odtwarzam muzykę (lub normalne radio - tuner) słyszę się w głośnikach, a czasem nawet jest tak źle, że słyszalne są MAKABRYCZNE piski i jakieś zakłócenia w radiu. NAtomiast gdy radio (to które odtwarza muzykę jest wyłączone) jest wszystko ok. Pomóżcie, co ja mam zrobić z tym fantem? :zalamany: :zalamany:
Dante
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 7 mar 2011, o 17:18
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski

pogłos w cb

 

Postprzez e2 » 23 maja 2011, o 13:46

podepnij się bezpośrednio pod aku to nie będzie przebicia z radia itp. Najlepsza rada jaką można Ci polecić.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Dante » 23 maja 2011, o 13:48

a mógłbyś mi opisać krok po kroku jak to zrobić? :szok:
Dodam, że radio mam przykręcone do tunelu, przy lewym kolanie pasażera.
Pomożecie? :?:
Dante
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 7 mar 2011, o 17:18
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski

Postprzez strzeliniasty » 23 maja 2011, o 14:02

ja mam CB podpiete do zapalniczki "od tylu" na stale :) i nie ma zadnych poglosow czy czegos podobnego.
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez prezesik » 23 maja 2011, o 15:02

strzeliniasty napisał(a):ja mam CB podpiete do zapalniczki "od tylu" na stale :) i nie ma zadnych poglosow czy czegos podobnego.
To zależy od radia. Ja tez nie mam zakłóceń (stary ALAN 18).

Podepnij kolego CB Radio bezpośrednio pod akumulator tak jak kolega wyżej napisał.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez Dante » 23 maja 2011, o 15:21

tyle, że nie wiem jak to zrobić. Potrzebowałbym instrukcje krok po kroku. Z góry dziękuję.
Dante
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 7 mar 2011, o 17:18
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski

Postprzez e2 » 24 maja 2011, o 08:58

dolutuj odpowiednią długość kabla do akumulatora i przeciągnij między komorą silnika i wnętrzem, + podepnij pod aku i masę złap skądś tam (np. tam gdzie silnik ma swoją) i będzie działać. Ja tak komuś robiłem i nie było szumu, u mnie mi się tego nie chce robić.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez TunaFish » 24 maja 2011, o 14:24

Tylko jak będziesz od akumulatora ciągnąć + to zrób nie na nitce tylko taki w miarę solidny :) Druga kwestia, to nie wierć dziury w grodzi, bo szkoda robić wicher w aucie i nieszczelnosć :) Poszukaj zaślepek gumowych. Jest ich kilka małym wiertełkiem taką przewierć i przeciągnij przewód :)
Avatar użytkownika
TunaFish
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 03:50
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Wrocław

Postprzez Dante » 31 maja 2011, o 10:39

no ale ja właśnie nie mam tych zaślepek nigdzie w okolicach podłohi, a przecież nie będę zdejmował deski rozdzielczej. Wiecie gdzie takowe zaślepki się znajdują? :?:
Dante
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 7 mar 2011, o 17:18
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski

Postprzez TunaFish » 31 maja 2011, o 10:53

siądź na fotelu pasażera i odgarnij ze sciany dzialacej kabinę z silnikiem te filce.

Wyjdź z samochodu i popatrz od strony silnika. Znajdziesz tam zaślepkę. PRzewierć ją np 6 wiertłem i przeciśnij przewód z metr jak go tam napchasz do środka, to już go złapiesz :)

Chyba, że masz czas w któryś dzień, to pisz na priv :) Mogę podjechać do Ciebie z Wrocka, bo daleko nie mam i Ci pomogę :)
Avatar użytkownika
TunaFish
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 03:50
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Wrocław

Postprzez Dante » 3 cze 2011, o 18:22

zrobiłem to trochę inaczej. Mianowicie, kable puściłem z tyłu za tunelem ze strony pasażera do strony kierowcy, następnie pod filcami tak jakby od pedału gazu do pedału sprzęgłą, następnie przy tej skrzynce z bezpiecznikami przez drzwi ( przez te progi gdzie w progu jest zaślepka przez którą przechodzą kable do drzwi - centralka). Następnie schowane elegancko pod blachą ( nadkole ). No i na końcu do akumulatora. Kable pod maską trzymają się zatrzaskó i jest gitara :-D
Dante
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 7 mar 2011, o 17:18
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski

Postprzez TunaFish » 3 cze 2011, o 18:24

Skoro pisałeś mi na gadulcu, że działa dobrze, to super :) Jak będziesz we Wrocku kiedyś to pooglądam :)
Avatar użytkownika
TunaFish
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 03:50
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Wrocław

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości