Podpięcie tuby aktywnej do auta

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Podpięcie tuby aktywnej do auta

Postprzez sebans4 » 27 lis 2013, o 21:11

Siemka mam pytanie jak podpina sie taką tube http://allegro.pl/tuba-aktywna-hy-810-s ... 51236.html do takiego radyjka http://www.euro.com.pl/radioodtwarzacze ... 3godzkMA5g nie wiem zabardzo jak sie za to wziąść prosze o porady z góry dzieki :)
Avatar użytkownika
sebans4
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 3 paź 2013, o 23:37
Lokalizacja: Nowy Sacz

Podpięcie tuby aktywnej do auta

 

Postprzez Lucek777 » 28 lis 2013, o 05:59

zestawik przewodów
przewód zasilający tubę z bezpiecznikiem czerwony
przewód masy brązowy
przewód 2 rca - 2 rca z sterowaniem tu czarny ale bywają w różnych kolorach
Obrazek


Jak połączyć.
Czerwony do akumulatora + i do tuby +12 oczywiście w jego drogę gdzieś pod maską bezpiecznik.

Brązowy Masa do tuby GND i do blachy lub jakaś śruba w okolicy tuby

przewód 2 rca - 2 rca z sterowaniem do radia czyli wtyki wiadomo tuba L i R i do radia out L i R razem z tymi wtyczkami idzie cieniutki przewód to jest sterowanie czyli po włączeniu radia włącza się tuba podłącza się go do tuby REM i kostka radia przewód niebieski REMOTE

jak coś tu jest opis kostki iso z radia http://www.audiobas.pl/opis_kostki_iso.html

W instrukcji radia powinien także być opis podłączenia .

Pozdrawiam
Mój były goferek
moj-golf/golf-mk3-2-0-16v-abf-by-lucek777-t63414.html
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
Avatar użytkownika
Lucek777
Gaduła
 
Posty: 522
Dołączył(a): 18 paź 2009, o 04:34
Lokalizacja: LODZ
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez k0nr4d » 28 lis 2013, o 14:06

Jeśli jeszcze nie zakupiłeś tej tuby, to jej nie kupuj, szkoda pieniędzy.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez sebans4 » 28 lis 2013, o 23:44

a co polecilibyscie zamiast tej tuby ? i pchac sie bardziej w tube czy w dobre głosniki?
Avatar użytkownika
sebans4
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 3 paź 2013, o 23:37
Lokalizacja: Nowy Sacz

Postprzez GreeN » 28 lis 2013, o 23:47

Pierwsze co to zestaw na przód ;) Niskotonowe + wysoko tonowe

potem reszta ;)



i zamiast tuby lepiej kup wzmacniacz + skrzynkę ;)
GreeN
Czytacz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 11:17
Lokalizacja: Częstochowa


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron