Podłączenie wzmaka tylko na sub.

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Podłączenie wzmaka tylko na sub.

Postprzez dominikvw » 27 sie 2013, o 14:17

Witam.. Mam pewien problem z podłączeniem subwoofera. Mam radio pioneera starszego typu do tego wzmak 'blow' i sub zabudowany ( kupiony od kolegi ) tak ze nie widac glosnika ale gralo to u niego bardzo ladnie. I problem tkwi w tym, że sterowanie wzmakiem podpinam pod radio. Rca ze wzmaka podpinam pod sub na radiu (no standardowo na kablu + jest bezpiecznik a uziemienie dalem na aku na -) włączam radio , wzmak sie świeci power ale nie daje prądu na sub.. Przepinam w radiu rca na " front " i gra cichutko sub ale tylko gdy " bass bost =0db " , gdy podgłoszę radio i wchodzi jakiś basik to rozłącza mi na jakies 3sek sub i pozniej znow gra poki nie wdrąży się bass.. Dodam ,że jak RCA przy radiu jest podpiete pod 'front' to przy wzmaku może być podpięta tylko jedna chincha + lub -.. Możecie mnie oświecić jak dokonać cudu na tym sprzęcie ? czy to wina zepsutego wzmacniacza ?
dominikvw
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 26 sie 2013, o 20:28
Lokalizacja: Warszawa, Łomianki

Podłączenie wzmaka tylko na sub.

 

Postprzez lukaszek750 » 27 sie 2013, o 14:23

dominikvw, podaj jakie to modele dokładnie. Może w ustawieniach radia nie masz włączonego wyjścia na subwoofer
Avatar użytkownika
lukaszek750
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 29 mar 2013, o 13:46
Lokalizacja: L** **T9

Postprzez dominikvw » 27 sie 2013, o 14:27

przy radiu jest chinch na rear ale jest jeden urwany , a kolega pod tym radiem wlasnie mial podpięty ten sam sprzęt i mu grało , takze raczej nie miał tego chincha podpietego na 'rear'

radio Pioneer KEH-8400B
wzmacniacz Blow Adrenaline zr250a
dominikvw
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 26 sie 2013, o 20:28
Lokalizacja: Warszawa, Łomianki

Postprzez lukaszek750 » 27 sie 2013, o 17:47

może tak być, że po każdym odłączeniu podtrzymania pamięci radia resetują się jego ustawienia. Może wystarczy poszperać w ustawieniach
Avatar użytkownika
lukaszek750
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 29 mar 2013, o 13:46
Lokalizacja: L** **T9

Postprzez dominikvw » 27 sie 2013, o 18:13

niedługo mi sie powinien naładować akumulator bo wczoraj miałem grilla i taka sytuacja ze aku padł i wtedy przeczaje to radio , bo podobno jakos sie włącza jakies inne ustawienia oprócz tych podstawowych ( loud , bass , trable itp) gdzieś jest podobno ustawienie suba. Ale mi sie to nie podoba ,że działa tylko jak jest cichutko , a poznie jakby brakuje mu prądu .. na włączonym tez sie to dzieje.. nie ma na to reguły ;/ :zly: :zly:
dominikvw
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 26 sie 2013, o 20:28
Lokalizacja: Warszawa, Łomianki

Postprzez bogib184 » 27 sie 2013, o 18:31

A jaka grubosc przewodow dales ? Mam nadzieje, ze nie powrozy od Peiyinga, czy Voice Krafta :hyhy:
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez dominikvw » 27 sie 2013, o 18:41

nie wiem jaka to jest jego grubość , ale jest pewność ze to powinno na tym grać bo to wczesniej na tym właśnie było :D razem z okablowaniem zrobilem ten zakup. Tylko 1 mnie dziwi bo jak kupiłem to w zestawie nie było bezpiecznika tylko sam go zamontowałem. Czy to mozliwe ze ten moj 'kolega' uzywał tego sprzetu bez bezpiecznika ? :D :-o
dominikvw
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 26 sie 2013, o 20:28
Lokalizacja: Warszawa, Łomianki

Postprzez lukaszek750 » 28 sie 2013, o 07:09

dominikvw, możliwe, układ bez takiego zabezpieczenia będzie działał. Bezpiecznik według mnie powinien być zawsze i to jak najbliżej aku. Koszt niewielki, ale podczas jakiejś stłuczki spełnia swoje zadanie.
Avatar użytkownika
lukaszek750
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 29 mar 2013, o 13:46
Lokalizacja: L** **T9

Postprzez dominikvw » 28 sie 2013, o 14:45

volkswagenowicze! dzisiaj odpalilem samochod , wlaczylem radio no i gra jak gralo , nic lepiej nic gorzej , rozlacza standardowo , po przejechaniu ok. 30 km kierunki przestaly działać. Wróciłem do domu i na zgaszonym silniku przy zapalaniu swiatel przygasają kontrolki na liczniku.. Czy to mozliwe ze to przez to radio czy co sie moze dziac ? ( alternator po regeneracji ) :-/
dominikvw
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 26 sie 2013, o 20:28
Lokalizacja: Warszawa, Łomianki


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości