Podlaczenie Tuby i Wzmacniacza do radia

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Podlaczenie Tuby i Wzmacniacza do radia

Postprzez MaSSiF86 » 14 cze 2011, o 20:44

Witam mam pytanie chcialem podlaczyc wzmacniacz pod tube jesli mzoecie doradzcie cos mam zestaw kabli do podlaczenia wzmacniacza, i chcialem dowiedziec sie jak podlaczyc to wszytsko raze zeby gralo wzmacniacz nei jest jakis konkretny tylko zwykly VK ale w przyszlosci zmiane chce zrobic. Jezeli mozecie doradzic to z checia to przyjme i jesli jak mozna to jakies schematy do tego jak podlaczyc z gory wielkie dzieki :)
MaSSiF86
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 11 maja 2009, o 20:47
Lokalizacja: SCZ / okolice cze100chowy

Podlaczenie Tuby i Wzmacniacza do radia

 

Postprzez swatu » 14 cze 2011, o 20:55

tu masz caly poradnik co i jak podlączyc wraz ze schematami.
http://www.golf3.pl/topics8/poradnik-ca ... t19304.htm
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez MaSSiF86 » 15 cze 2011, o 21:40

Zrobilem tak jak schematy i opisy mowia i pokazuja tylko ze jest prob;em wzmacniacz ma napiecie tylko ze moje radio nie ma wyjscia na czincz i nie wiem jak podlaczyc probowalem na tylne glosniki poucinalem te czincze i podlaczylem ale neistety nie slychac glosu zadnego z zadnego glosnika nawet jak zmostkuje co to moze byc za przyczyna czy cos zle podlaczylem ??
MaSSiF86
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 11 maja 2009, o 20:47
Lokalizacja: SCZ / okolice cze100chowy

Postprzez Mikolaj211 » 16 cze 2011, o 00:12

Kolego, jeśli nie masz wyjść RCA (CZINCZ) w odtwarzaczu, to musisz zastosować takie urządzenie: http://allegro.pl/konwerter-syg-glosnik ... 41591.html
Mikolaj211
Czytacz
 
Posty: 59
Dołączył(a): 4 wrz 2010, o 20:29
Lokalizacja: Nakło

Postprzez slec » 16 cze 2011, o 00:18

witam moje radio też nie miało wyjścia na czincze ale zrobiłem jak Ty piszesz czyli w czinczy są 2 końcówki czerwona i biała biała podpiołem do wzmacniacza a od strony radja uciołem(białą końcówkę)i podpiołem te 2 kabelki z końcówki pod wyjście na głośniki od radia i mi działało
bedzie trzeba bedzie gleba
Avatar użytkownika
slec
Czytacz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 23 kwi 2011, o 23:59
Lokalizacja: Janików/Ożarów


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości