Podłączenie radia.

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Podłączenie radia.

Postprzez muchapmi » 26 lut 2011, o 00:20

Witam, mam problem z podłączeniem radia Pioneer DEH-2320UB w golfie mk3 :-|
Do radia dostałem kostkę ISO.
I mam pytanie czy muszę dokupić jakąś przejściówkę czy co, bo tam nie wchodzi do tej kostki ISO ta kostka co jest w samochodzie. Proszę o pomoc, bo jestem na razie laikiem w tych sprawach :lol:
Z góry dzięki.

Radio jakie teraz jest to kaseciak Alpine.
Poniżej zamieszczam zdjęcia kostek jakie mam:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 26 lut 2011, o 19:53 przez muchapmi, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
muchapmi
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 6 lut 2011, o 21:25
Lokalizacja: z Wlkp ;P

Podłączenie radia.

 

Postprzez K@mil » 26 lut 2011, o 00:38

W samochodzie powinny byc dwie kostki
Czarna, Brazowa
Ktore wchodza w kostki które dostałes do radia, ale nie obojetnie jak tylko kazda w swoje miejscie... (Nie wlozysz czarne w miejscie brazowej itp.)

Jesli nie masz dwoch kostek to jak jestes laikiem to do elektryka

Fotki tutaj
http://www.golf3.pl/topics28/podlaczeni ... t12403.htm

Jesli przedtem miales radioo oryginalne (vw) to trzeba bedzie dosztukować jeden kabelek bo tez nie bedzie działało tak odrazu
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez muchapmi » 26 lut 2011, o 22:56

Pomoże ktoś? Wyżej wrzuciłem zdjęcia kostek jakie tam mam.
Avatar użytkownika
muchapmi
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 6 lut 2011, o 21:25
Lokalizacja: z Wlkp ;P

Postprzez K@mil » 26 lut 2011, o 23:17

muchapmi napisał(a):Pomoże ktoś? Wyżej wrzuciłem zdjęcia kostek jakie tam mam.


moim zdaniem za duzy cyrk w kabelkach i ciezko bedzie pomoc na odległosc.
Dostales oddemnie rozpiskie kabelkow wiec sam powalcz jak chcesz
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez muchapmi » 26 lut 2011, o 23:30

Raczej sam będę musiał walczyć, ale najpierw muszę kupić tą kostkę.
A te kabelki to muszę wlutowywać do kostki czy tylko powciskać? ;P
Avatar użytkownika
muchapmi
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 6 lut 2011, o 21:25
Lokalizacja: z Wlkp ;P

Postprzez Basior1997 » 27 lut 2011, o 01:31

wez to polutuj bo wygląda to jak by miało sie zaraz zapalić
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez swatu » 27 lut 2011, o 10:03

proponuje zrobic kompletna instalacje od nowa.Kupic normalne kostki kable odpowiedniej grubości ,w orginalnej inst. odciac kable i wlutowac nowe z nowymi kostkami.Taka inst. zapewni nie tylko dobre działanie ale zapobiegnie przypadkowym zwarciom.
Basior1997 napisał(a):wez to polutuj bo wygląda to jak by miało sie zaraz zapalić
otoz to taka inst. moze byc tylko na test a do dalszego słuchania trzeba zrobic normalna nie na jakies kabelki wiszace luzem.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Basior1997 » 27 lut 2011, o 11:59

swatu napisał(a):proponuje zrobic kompletna instalacje od nowa.Kupic normalne kostki kable odpowiedniej grubości ,w orginalnej inst. odciac kable i wlutowac nowe z nowymi kostkami.Taka inst. zapewni nie tylko dobre działanie ale zapobiegnie przypadkowym zwarciom.
nie zapominajmy o zakłuceniach jesli ktos miał
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez muchapmi » 27 lut 2011, o 12:48

To będę musiał kupić złącze ISO i polutować kabelki.
Avatar użytkownika
muchapmi
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 6 lut 2011, o 21:25
Lokalizacja: z Wlkp ;P

Postprzez prezesik » 27 lut 2011, o 16:02

no raczej tylko to ci pozostaje.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez muchapmi » 5 mar 2011, o 20:16

Radyjko podłączone i gra aż miło :mrgreen:
Dzięki wszystkim za zainteresowaniem się tematem.
Pozdrawiam!
Avatar użytkownika
muchapmi
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 6 lut 2011, o 21:25
Lokalizacja: z Wlkp ;P


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron