Podłączenie radia

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Podłączenie radia

Postprzez buc3k » 15 cze 2009, o 14:10

Wlaśnie z trudem zdemontowałem fabryczne radio gamma i zabierałem sie do podłączenia nowego (kenwood). Czytałem juz tematy o zamianie pinów przy zmianie radia fabrycznego na niefabryczne.

Natrafiłem jednak na taki układ (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/689 ... 83308.html):

Obrazek

A tutaj kostka od radia (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a90 ... 721ab.html):

Obrazek

Proszę o pomoc, jak to podłączyć zeby nic nie zepsuć.

Brązowy od auta (masa) wydaje sie pasować do czarnego (do masy) od radia, i teraz jeśli dobrze wszystko zrozumiałem to tak:
-> czerwono-biały (od auta) to zasilanie 12V przez stacyjke więc powinien iść do czerwonego od radia, wiec chyba powinienem tak to dopasować (i tutaj wlasnie wydaje mi sie ze w poradzie kolegi zico63 jest odwrotnie niz przedstawia to marcinkoz2910 ->http://www.golf3.pl/topics28/podlaczeni ... t12403.htm). Mógłby ktoś ostatecznie powiedzieć, czy czerwono-biały od auta to stały plus od aku czy jednak idzie on przez stacyjke?
-> brązowo-czerwony (od auta) to pamięć (stale 12V) i powinien iść do żółtego od radia,
-> wreszcie niebiesko-biały (od auta) zasilanie anteny powinien iść do takiego samego koloru od radia

czy dobrze to rozumiem? i jak to jest z tym biało-czerwonym (stałe 12V czy stacyjka?)

Proszę o pomoc.
buc3k
Czytacz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 18 wrz 2008, o 15:33
Lokalizacja: polska

Podłączenie radia

 

Postprzez marcinkoz2910 » 15 cze 2009, o 16:01

dział porad --> http://www.golf3.pl/topics28/podlaczeni ... t12403.htm

powodzenia

[ Dodano: 2009-06-15, 16:04 ]
brązowy do czarnego
niebiesko biały w aucie to sygnał GALA nie masz go w nowym aucie
czerwony i żółty podłączyć na czerwono biały i bedzie radio grało bez kluczyka
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez buc3k » 15 cze 2009, o 17:22

hmmm moze głupie pytanie ale czy moglby ktos jszcze powiedziec jak robi sie owy mostek? mam wyjąć pin od kabla czerwono-białego w kostce z auta i go jakos rozwoić? jak? i jak w ogole te piny wyciągnąc zeby nie uszkodzić? :niepewny:
buc3k
Czytacz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 18 wrz 2008, o 15:33
Lokalizacja: polska

Postprzez rogal133 » 15 cze 2009, o 18:40

żeby wyjąć pin musisz wsunąć cieniutki srubokrecik w kostke od strony kabli i tam, taka jakby zapadke i musisz ja odgiac srubokrecikiem i Ci pin wychodzi
Avatar użytkownika
rogal133
Badacz tematu
 
Posty: 350
Dołączył(a): 31 gru 2008, o 18:04
Lokalizacja: RadziejóVW

Postprzez buc3k » 15 cze 2009, o 21:18

dzięki, juz sobie jakos poradziłem; zobaczymy jak sie bedzie sprawowac:)
buc3k
Czytacz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 18 wrz 2008, o 15:33
Lokalizacja: polska


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości