Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
piszczy w głosnikach
siema mam pytanie.po podłaczeniu wzmacniacza i tuby po odpaleniu auta słychac piszczenie mozna to porównac do "turbiny w dieslu" przed zamontowaniem wzmacniacza nic takiego sie nie dzialo co to moze byc??
-

pyza192 - Berbeć
pyza192, A rozdzieliłes przewody biegnące od radia, od akumulatora do wzmaka?? Najlepszy sposób prawym bokiem (od strony pasażera) przeprowadzić kable z sygnałem od radia do wzmaka, a lewym (od strony kierowcy) zasilanie wzmacniacza od akumulatora... A blisko akumulatora bezpiecznik.
Szczerze kabel dający sygnał od radia do wzmacniacz nie może być razem z innymi kablami i kablem zasilającym wzmacniacz to powoduje skutek takiego upierdliwego piszczenia, tez tak mialem mam nadzieje, ze ci to pomoze...
Szczerze kabel dający sygnał od radia do wzmacniacz nie może być razem z innymi kablami i kablem zasilającym wzmacniacz to powoduje skutek takiego upierdliwego piszczenia, tez tak mialem mam nadzieje, ze ci to pomoze...
- DrSzpila
- Members
NIc o czymś takim nie słyszałem... Sprubój jak ci napisałem spróbuj odpalić auto i rozdzielić kable wtedy bedziesz wiedział jesli zadziała to kabel sygnału sio na prawą stronepyza192 napisał(a):kondensator na alternatorze

- DrSzpila
- Members
hmm jakie radio?? moe pionieer??
jakie kable?
jaki wzmak?
jak poprowadziles kable?
to wazne!!
Drpiorko,
u mnie kabel sygnalowy lezy po stronie pasazera razem z kablem idacym do glosnika
a kabel zasilajacy lezy po stronie kierowcy razem z kablem do glosnika i nie ma zadnych piskow
[ Dodano: 2008-04-10, 19:52 ]
Drpiorko,
a jest jest
jesli masz uszkodzony alternator to moze przebijac
takze nie kladz blisko pompy paliwa bo tez wytwarza zaklucenia
jakie kable?
jaki wzmak?
jak poprowadziles kable?
to wazne!!
Drpiorko,
to zalezy jaki sprzet:)Szczerze kabel dający sygnał od radia do wzmacniacz nie może być razem z innymi kablami i kablem zasilającym wzmacniacz to powoduje skutek takiego upierdliwego piszczenia, tez tak mialem mam nadzieje, ze ci to pomoze...
u mnie kabel sygnalowy lezy po stronie pasazera razem z kablem idacym do glosnika
a kabel zasilajacy lezy po stronie kierowcy razem z kablem do glosnika i nie ma zadnych piskow
[ Dodano: 2008-04-10, 19:52 ]
Drpiorko,
pyza192 napisał/a:
kondensator na alternatorze
NIc o czymś takim nie słyszałem... Sprubój jak ci napisałem spróbuj odpalić auto i rozdzielić kable wtedy bedziesz wiedział jesli zadziała to kabel sygnału sio na prawą strone![]()
a jest jest
jesli masz uszkodzony alternator to moze przebijac
takze nie kladz blisko pompy paliwa bo tez wytwarza zaklucenia

- MediaX
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio