Pioneer DEH-2900MP

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Pioneer DEH-2900MP

Postprzez rafal9119 » 28 lut 2012, o 11:46

witam wczoraj jadąć do panny właczyłem radio i grało podjechałem pod chate ,wyjąłem panel z niego schowałem do schowka.Rano chciałem odpalic radio a tu du... nie włacza sie . czemu? miał ktos takiproblem? może to mróż w nocy cos zepsuł? pomożecie?
Ostatnio edytowano 28 lut 2012, o 12:02 przez rafal9119, łącznie edytowano 1 raz
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Pioneer DEH-2900MP

 

Postprzez TunaFish » 28 lut 2012, o 12:01

Nie wyjęłem, tylko wyjąłem. Sprawdź bezpieczniki, podłączenia itp itd. :) Przyczyn może być wiele... ;/
Avatar użytkownika
TunaFish
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 03:50
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Wrocław

Postprzez rafal9119 » 28 lut 2012, o 12:04

sory za błeda. (poprawiłem) sprawdzałem bezpiecznki i są ok. podłączenie też spoko. czyli coś albo z panelem pewnie.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez TunaFish » 28 lut 2012, o 12:10

Kurde, a bezpiecznik w samym radiu ma ten model, patrzyłeś z tylu? :)
Avatar użytkownika
TunaFish
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 03:50
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Wrocław

Postprzez rafal9119 » 28 lut 2012, o 12:13

tak jest .ale jest dobry. no nie wiem co mogło przez noc mu sie stac.nawet do chaty go zabrałem może niech troche w cieple polezy he .
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez maxx » 28 lut 2012, o 17:50

mogą być styki przybrudzone miedzy radiem a panelem albo powyginały się i nie styka
Avatar użytkownika
maxx
Badacz tematu
 
Posty: 251
Dołączył(a): 5 lis 2008, o 22:05
Lokalizacja: Ośw

Postprzez sebadure » 28 lut 2012, o 18:24

Odepnij kostki ISO i sprawdź czy któreś z połączeń się nie poluzowało na kostkach. Podłączając radio miej założony panel. Jak nie odpali to muszą być styki od panelu wyrobione i będziesz je musiał troszkę wygiąć.
sebadure
Badacz tematu
 
Posty: 275
Dołączył(a): 1 gru 2011, o 23:35
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez rafal9119 » 28 lut 2012, o 19:34

przy kostkach grzebałem nawet inne radio podłączyłem i tamte działa. styki przyginałem i dalej to samo. pewnie już po radiu .

[ Dodano: 2012-02-28, 18:36 ]
a czy to jest możliwe ze sie panel popsuł (strząchnoł) .? bo styki sa ok i kostka tez bo podłaczyłem inne radio i gra
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez prezesik » 28 lut 2012, o 19:48

Kolego może być brak styku w przycisku, który jest tuż pod panelem. Jeżeli włożysz panel, wciskany jest przez niego przycisk i panel gra.
Ten przycisk zaznaczyłem na foto poniżej. Jak go wciśniesz nawet bez panela radio powinno grać.

Obrazek
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez rafal9119 » 29 lut 2012, o 09:58

pojde sprawdze zaraz. tak to szkoda radia wyrzucać jak nie uda mi sie go naprawic samemu to go zawioze do jakiegos speca.

[ Dodano: 2012-02-29, 14:49 ]
Radio sie naprawiło .Przejechałem sie troche autem i sie normalnie włacza. nie wiem czym to było spowodowane ale najważniejsze ze gra. juz nigdy panela nie wyciagne he he .
TEMAT DO ZAMKNIECIA
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości