moje pytanie jak temu zapobiec ?.
Oto moje radyjko:
[center]
[/center]Moderator: Moderator
moje pytanie jak temu zapobiec ?.
[/center]
Tp learn jest to automatyczne strojenie programów radiowych
- poprostu wyłącz tą opcje.Jestem bankowo pewien tego.
BEEP ON lub OFF - naciskanie przycisków z dzwiękiem lub bez
MONO MANUAL (pamięta po właczeniu ostatni wybór przyciskiem LOUD /MONO) lub AUTO (zawsze włącza sięw systemie STEREO)
LEARN ON lub OFF - automatyczne strojenie programów radiowych
REGION ON (aktywne) lub OFF (nie aktywne) - automatyczne strojenie programów lokalnych
IGN ON (radioodtwarzacz uruchamia się po przekręceniu zapłonu ) lub OFF (włacza się tylko głównym przyciskiem lub po włozeniu kasety)
ON VOL - ustawienie zakresu ograniczenia głośności (max 35)
TP VOL - minimalna głośność wiadomości o ruchu drogowym (zakres od 5 - 46 )
SOFT VOL - ograniczenie głośnosci odbioru podczas rozmowy telefonicznej (max 35)
TIME AUTO (automatyczn aktulaizacja czasu ) lub MANUAL (ręczne korygowanie )
TP - automatyczne przełaczanie na wiadomosci o ruchu drogowym w kazdym z trybów pracy (RADIO/TAPE/CD)
PTY - wyszukiwanie typu programu (np. news, sport, pop, rock, classics itp )
??
9. Guzik ,,TP” Analog automatycznego wyboru częstotliwości stacji
Na przykład, wybieramy stacje FM, włączamy TP, jeśli ta stacja jest jej przynależna. Po cichutku oddalamy się od miasta, ale przybliżamy się do drugiego, gdzie także jest ta stacja, ale pracująca na innej częstotliwości. Tak więc, jak tylko sygnał drugiego miasta będzie lepszy, niż z tego pierwszego to ona sama powinna przełączyć się na nową częstotliwość. Jeśli się nie mylę konieczne jest to, żeby stacja wspierała tę funkcję (jakiś kod rozpoznawania)
PikPin napisał(a):moje pytanie brzmi jak tą funkcje wyłączyć żeby nieprzeskakiwało automatycznie

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości