Witam,
Mam problem z nagłośnieniem w Golfie III GTI. Samochód oryginalnie wyposażony jest w system nagłośnienia Nokia. Od jakiegoś czasu głośniki strasznie trzeszczą (zwłaszcza prawy z przodu na desce) lub momentami jeden albo drugi przestaje zupełnie grać. Sytuacja się nasila zwłaszcza na nierównościach drogi.
Czy ktoś wie może co jest przyczyną?? Czy problem jest w okablowaniu, systemie nagłośnienia, czy może samych głośnikach?
Będę wdzięczna za wszelkie pomysły.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
miałem to samo , zanim zmieniłem głosniki jezdziłem na standandardach .
a mianowicie u mnie było ze jak drzwi były otwarte to nie grały a jak zamykałem to grały , zdejmij osłonki głosników i je wymontuj a potem sprawdz podłaczenie kabli pewnie sie cos poluzowało
na wszelki przeczysc jeszcze lekko papierem sciernym styki u mnie to pomogło i wszystko spowrotem działało
a mianowicie u mnie było ze jak drzwi były otwarte to nie grały a jak zamykałem to grały , zdejmij osłonki głosników i je wymontuj a potem sprawdz podłaczenie kabli pewnie sie cos poluzowało
na wszelki przeczysc jeszcze lekko papierem sciernym styki u mnie to pomogło i wszystko spowrotem działało

-

Alen - Badacz tematu
Mialem to samo pierw spokojnie cos tam zaczelo trzeszczec z dnia na dIen coraz czesciej i bardZiej wkoncu niedalo sie sluchac wogule... Najpierw trzeszczal prawy w desce to odlaczylem go to zaczol lewy i tak wkulko dluuugo walczylem z tym zwlaszcza ze mialem pare gratow z dsp z poprzedniego golfa ale nic nie pomagalo wkoncu wywalilem caly system bo juz nie mialem nerwow na niego
- MiChAoS
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio