Nokia DSP jakie radio zamiast gamma4

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Nokia DSP jakie radio zamiast gamma4

Postprzez kwadrat224 » 12 sty 2013, o 18:08

mam seryjne zamonotwany cały zestaw nokia DSP z radiem gamma 4 i chciałbym zmienić to radio na jakieś z wyściem USB i sd card nie rezygnując z funkcji gamma4
żeby podłączyć bez zmieniania czegoś w kabelkach ;p

nokia DSP tzn
8 głośników subwoofer w bagażniku i zmieniarka cd i w tunelu equaizer :D
kwadrat224
Badacz tematu
 
Posty: 183
Dołączył(a): 13 lip 2012, o 17:26
Lokalizacja: Mszczonów

Nokia DSP jakie radio zamiast gamma4

 

Postprzez strzeliniasty » 12 sty 2013, o 18:17

kwadrat224, wg tego tematu mozna podlaczyc kazde radio wg opisanego schematu

http://www.golf3.pl/topics8/podlaczenie ... t12002.htm

ale skoro masz zmieniarke podlaczona pod radio poco zmieniac radio?? jak chcesz cos z cd to poco ci zmieniarka
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez kwadrat224 » 12 sty 2013, o 18:25

chce coś z USB i sd card :D nie potrzebuje CD :P
moje 20 jahre

moj-golf/golf-3-by-kwadrat224-t47936.html

Aktualnie golfik na Sprzedaż :D
kwadrat224
Badacz tematu
 
Posty: 183
Dołączył(a): 13 lip 2012, o 17:26
Lokalizacja: Mszczonów

Postprzez strzeliniasty » 12 sty 2013, o 20:00

ja bym wymienil zwykla zmieniarke na zmieniarke z emulatorem USB/MP3

http://www.xsonic.pl/zmieniarka-sdusb-d ... d7dc68ec7f
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez phase » 12 sty 2013, o 20:05

Zdajesz sobie sprawę z "jakości" tego emulatora?
Avatar użytkownika
phase
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 sty 2013, o 23:08
Lokalizacja: Wawa

Postprzez strzeliniasty » 12 sty 2013, o 20:15

tak samo jak zalozy nie seryjne radio do dsp - nie bedzie gralo jak oryginal - na bank nie bedzie lepiej
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez kwadrat224 » 12 sty 2013, o 20:39

zestaw dość fajnie gra
a podłaczenie zmieniarki wygląda tak z tego co pamietam
http://allegro.pl/adapter-zmieniacz-pan ... 42442.html
tzn takie wyjscia są
moje 20 jahre

moj-golf/golf-3-by-kwadrat224-t47936.html

Aktualnie golfik na Sprzedaż :D
kwadrat224
Badacz tematu
 
Posty: 183
Dołączył(a): 13 lip 2012, o 17:26
Lokalizacja: Mszczonów

Postprzez phase » 12 sty 2013, o 21:25

Nie wiem jak grał zestaw z dsp

Ale seryjne radia to lipa.
Avatar użytkownika
phase
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 sty 2013, o 23:08
Lokalizacja: Wawa

Postprzez DzoNKamizI » 13 sty 2013, o 01:02

phase, jeżeli chodzi o ori nagłośnienie Nokii w Golfach - nie ma żadnych zastrzeżeń. W niczym te radia nie odstępują obecnym na rynku, a powiedzmy sobie szczerze - niekiedy te oryginalne radia grają o wiele lepiej od tych dostępnych w sklepach :)

kwadrat224, jeżeli chcesz coś z USB, mogę osobiście polecić ci Alpine CDE-120R - ładnie się prezentuje w autku, jeżeli zegary masz podświetlone na zielono, to efekt murowany ;) Oczywiście są jeszcze inne oznaczenia tego radia. Jest w miarę tanie, ale jakość dźwięku jest naprawdę super!
Avatar użytkownika
DzoNKamizI
Gaduła
 
Posty: 493
Dołączył(a): 1 sty 2013, o 22:27
Lokalizacja: Chybie/Cieszyn/Bielsko

Postprzez PiJey88 » 13 sty 2013, o 12:56

DzoNKamizI napisał(a):Alpine CDE-120R - jakość dźwięku jest naprawdę super!

To najniższy model Alipine, wiec jakość co najwyżej może być przeciętna ;-)

DSP można podpiąć do radyjek blaupunkta, mają odpowiednie wyjście z tyłu aby podpiąć seryjną wtyczkę z DSP, trzeba tylko zamienić dwa kabelki we wtyczce o ile dobrze pamiętam, więc chyba najprostszy sposób na używanie DSP
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez DzoNKamizI » 13 sty 2013, o 15:18

PiJey88 napisał(a):To najniższy model Alipine, wiec jakość co najwyżej może być przeciętna ;)

Wiadomo, że im więcej radio kosztuje, tym lepiej gra ;) Ale jeżeli ktoś szuka tanio, to to radio w zupełności wystarczy ;) Ja tam nie narzekam :)
Avatar użytkownika
DzoNKamizI
Gaduła
 
Posty: 493
Dołączył(a): 1 sty 2013, o 22:27
Lokalizacja: Chybie/Cieszyn/Bielsko

Postprzez phase » 13 sty 2013, o 23:06

Co nie oznacza że może być lepiej.
Avatar użytkownika
phase
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 sty 2013, o 23:08
Lokalizacja: Wawa

Następna strona

- - - ortodonta warszawa



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości