Witam,
posiadam magiel Apline ida-x300 no i ogólnie dudni tylko problem mam z radiem. Chodzi o to, że podłączyłem antenę normalnie do złącza na antenę ale radio nie zbiera dobrze stacji, (w Warszawie jeszcze daje radę, ale gdzieś dalej już gubi stacje i szumi). Z radia wychodzi mi niebieski kabelek (zasilanie anteny) ale nie wiem z czym go połączyć. Macie jakieś wskazówki? Antenę mam na dachu, nie wiem czy ona jest ze wzmacniaczem czy nie, bo jak dobrze rozumiem to powinienem ten niebieski kabelek połaczyć z kabelkiem od wzmacniacza anteny, a jeśli nie ma tego kabelka to przez separator (niebieski z radia z niebieskim z separatora?) Dobrze rozumuję?:)
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Niebieski jeśli dobrze pamiętam to zasilanie anteny elektrycznej, ja pod ten kabel mam podpięte sterowanie wzmaka. Jeśli Ci radio nie odbiera ja bym sprawdził ciągłość przewodu antenowego, i jaki jest punkt w którym antena jest zamocowana oraz wogóle stan anteny. 

-

Edek12345 - Members
Jeśli masz ori antenę to sygnal do wzmacniacza idzie poprzez kabel antenowy, przy oryginalnym radyjku jeśli masz zmieniane radio musisz mieć separator bo wzmacniacz antenowy nie będzie zasilany i w mieście gdzie jest mocny sygnał radyjko będzie jako tako gralo . Sprawdz czy nie padl ci wzmacniacz albo kabel nie jest uszkodzony. Ja miałem walnięty kabelek,wymieniłem na ori ze szrotu ,podpiełem pod separator i radyjko hula jak zloto. Pozdro
-

kluz4 - Badacz tematu
no dobra czyli ten niebieski kabelek z separatora wtedy łączy się z niebieskim z radia?
edit: wyczytałem w instrukcji, że ten niebieski kabel powinien być wykorzystywany tylko do sterowania anteną pojazdu. Nie podłączać za jego pomocą wzmacniacza, procesora sygnałowego itd.
więc teraz w końcu gdzie wpiąć ten kabel separatora?:)
edit: wyczytałem w instrukcji, że ten niebieski kabel powinien być wykorzystywany tylko do sterowania anteną pojazdu. Nie podłączać za jego pomocą wzmacniacza, procesora sygnałowego itd.
więc teraz w końcu gdzie wpiąć ten kabel separatora?:)
-

Liuxus - Czytacz
- Kod: Zaznacz cały
sterowanie anteną automatyczną (power antena) (lub/i dodatkowym wzmacniaczem). Kabelek koloru niebieskiego (japońskie, trochę europejskich), ale czasem inny (np. "krzak" ma... czerwony). Podłączamy to do wejścia w sterowniku anteny (ale nie jako zasilanie anteny automatycznej - grozi to uszkodzeniem radia) lub też złącza sterującego wzmacniaczem mocy (tylko i wyłącznie do tego złącza a nigdy jako zasilanie).
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio