nie pamieta ustawień

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

nie pamieta ustawień

Postprzez Błażej » 30 lis 2009, o 11:39

kupiłem nowego Kenwooda KDC-W3044G i wszystko by było fajnie tylko ze nie pamieta ustawień co mam zrobić żeby było ok.
błażej
Błażej
Czytacz
 
Posty: 127
Dołączył(a): 11 lip 2009, o 21:50
Lokalizacja: kujawy

nie pamieta ustawień

 

Postprzez saladrus » 30 lis 2009, o 11:47

połącz kabel żółty z kablem czerwonym +
Avatar użytkownika
saladrus
Members
 
Posty: 839
Dołączył(a): 18 lip 2008, o 20:57
Lokalizacja: Duszniki Zdrój

Postprzez marcinkoz2910 » 30 lis 2009, o 16:49

Błażej, ehhh..... Szukać nie umiemy ?? --> http://www.golf3.pl/topics28/podlaczeni ... t12403.htm
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez slavwek.ie » 30 lis 2009, o 21:28

saladrus napisał(a):połącz kabel żółty z kablem czerwonym +
Odwrotnie
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez saladrus » 30 lis 2009, o 22:48

połącz kabel żółty z kablem czerwonym +
Odwrotnie


można zmostkować !

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... dlacze.htm
Avatar użytkownika
saladrus
Members
 
Posty: 839
Dołączył(a): 18 lip 2008, o 20:57
Lokalizacja: Duszniki Zdrój

Postprzez slavwek.ie » 1 gru 2009, o 17:18

saladrus, napisałem, że odwrotnie, ponieważ jak podłączy żółty kabel do czerwonego, to nic nie wskóra.. będzie to samo.
Żółty jest stałoprądowy, więc do niego łączymy czerwony a nie na odwrót.

Mostkując oba przewody należy czerwony odłączyć z zasilania, bo będzie lipa (rozładuje AKU)

Poza tym wystarczy zamienić oba plusy miejscami bez łączenia czegokolwiek i będzie lala.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez saladrus » 1 gru 2009, o 19:48

a czemu aku rozładuje ??
wysiadam z auta i wył radio / zdejmuje panel
Avatar użytkownika
saladrus
Members
 
Posty: 839
Dołączył(a): 18 lip 2008, o 20:57
Lokalizacja: Duszniki Zdrój

Postprzez slavwek.ie » 1 gru 2009, o 21:34

saladrus napisał(a):a czemu aku rozładuje ??
Niektóre radia (często Alpine) mają duży pobór prądu w stanie spoczynku, dotyczy to sytuacji z połączonymi plusami. Przy zachowaniu odrębności plusów nie będzie takich scen.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez revers » 15 gru 2009, o 02:00

Dodam że łącząc żółty i czerwony przestanie działać brzęczyk włączonych świateł na postoju
revers
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 2 sty 2008, o 02:11
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Postprzez Basior1997 » 15 gru 2009, o 10:33

revers napisał(a):Dodam że łącząc żółty i czerwony przestanie działać brzęczyk włączonych świateł na postoju

u mnie jakos działa i tez mam połączone razem
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez gbcolin » 15 gru 2009, o 20:54

kolego zamień okrągłe wsówki czerwona do zółtej a żółta do czeronej bedzie git majonez.
Avatar użytkownika
gbcolin
Badacz tematu
 
Posty: 372
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 21:39
Lokalizacja: Gostynin
Rocznik: 1997
Silnik: 1.8 aam
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - - Tabletki na zakwaszenie organizmu



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości