Nie mam RCA a chcę mieć wzmacniacz. Co teraz?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Nie mam RCA a chcę mieć wzmacniacz. Co teraz?

Postprzez Leito » 30 sty 2009, o 17:57

Witam wszystkich. Zwracam się do ekspertów od Car Audio o radę. Nie mam w swoim radiu wyjścia RCA a chciałbym mieć wzmacniacz i tubę. No i teraz zaczynają się schody. Słyszałem coś o jakiejś przejściówce, którą podłącza się do AUXa. Jednak słyszałem też, że to gra jakby chciało a nie mogło :-/ Kolejną wersję którą słyszałem jest podłączenie wzmacniacza do głośników. No bo jeśli nie te opcje to została mi wymiana radia, która szczerze mówiąc nie jest mi na rękę. Czekam na wasze rady w tej sprawie :) Ja jestem słabo zorientowany w tych sprawach :P Pozdro ;)
Leito
Members
 
Posty: 1528
Dołączył(a): 15 lip 2008, o 19:40
Lokalizacja: Janówko k. Brodnicy
Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Nie mam RCA a chcę mieć wzmacniacz. Co teraz?

 

Postprzez wojtek070580 » 30 sty 2009, o 19:19

no hej przyłącze sie do tematu bo mam pioneera deh- 2000mp i mam ten sam problem
Avatar użytkownika
wojtek070580
Badacz tematu
 
Posty: 238
Dołączył(a): 16 paź 2008, o 19:23
Lokalizacja: RTA TRZEŚŃ

Postprzez e2 » 30 sty 2009, o 19:34

jak nie ma to szkoda co tracić kasy na półśrodki - kup lepsze radio, a nie pożałujesz bo i jakość dźwięku będzie pewnie lepsza (no chyba, że kupisz jakieś no-name).
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez sebinho » 30 sty 2009, o 19:48

boże kup lepsze radio... to wydatek koło 250 zł....

ps. sprzedaje pionerra 4000 deh za 250 zł stan idealny, gwarancja, all (ma wejscei na wzmaka)

a tak gra na zestawie alpina i glosnikach dsp nokia --> http://pl.youtube.com/watch?v=ODBVzJlHEDg
Avatar użytkownika
sebinho
Badacz tematu
 
Posty: 177
Dołączył(a): 8 paź 2008, o 20:26
Lokalizacja: Kraków

Postprzez wojtek070580 » 30 sty 2009, o 20:01

kupno nowego radia nie wchodzi narazie w grę jak się nieda podpiąć to musi mi to wystarczyć
Avatar użytkownika
wojtek070580
Badacz tematu
 
Posty: 238
Dołączył(a): 16 paź 2008, o 19:23
Lokalizacja: RTA TRZEŚŃ

Postprzez valenti.no » 30 sty 2009, o 20:03

da się. tylko sens tego jest niewielki. też podpisuje sie pod radą zakupu innego radia, ale jeśli już nie wchodzi to w gre to albo:
1. kupić przejściówkę-np. http://www.allegro.pl/item534691467_sin ... mlawa.html
2. kupić wzmacniacz z wejściem HIgh LEVEL INPUT

jak czy inaczej ja polecam wymiane radia
audio:

Clarion DXZ958RMC
DLS R6A + Scan Speak D2904/600000 + Xtant X604 + 1/2 F
JL Audio 10w0 + JL Audio a2150 + 1/2 F
valenti.no
Badacz tematu
 
Posty: 399
Dołączył(a): 16 mar 2008, o 18:36
Lokalizacja: Toruń

Postprzez Jacol » 30 sty 2009, o 20:17

Jesli stac cie na wzmak i na tube (swietny pomysl, gratuluje....) to dziwie sie, ze nie stac cie na radio za 250zl. Odloz troche kasy, poczekaj, kup radio i dopiero sie zabieraj za to bo to tak jakbys chcial koniecznie zalozyc felgi ktore maja 6 otworow na golfa ktory w standardzie ma 4 lub 5.

Nie obraz sie, ale to co kombinujesz to ch ujnia z grzybnia i lepiej zrezygnowac z kartonowej rurki zwanej tuba i dolozyc do radia bo kombinujesz jak kon pod gore i ta droge to daleko nie zajdziesz. Poprostu nie bedzie normalnie gralo.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D


kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Avatar użytkownika
Jacol
Badacz tematu
 
Posty: 354
Dołączył(a): 23 lip 2008, o 22:06
Lokalizacja: no czesc

Postprzez Leito » 30 sty 2009, o 20:28

Aha. Dzięki za wszystkie odpowiedzi :P
Leito
Members
 
Posty: 1528
Dołączył(a): 15 lip 2008, o 19:40
Lokalizacja: Janówko k. Brodnicy
Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez sebinho » 30 sty 2009, o 22:17

czasami mnie ludzie na forum zadziwiają... ;d zaczyna sie od jednostki centralnej... fakt ja też nie pomyślałem ze będę robił pro car auio w sowim... ale teraz wiem co bede chciał i wymieniam jednostkę... taka jest prawidłowa ko.ej rzeczy a nie kupuje dwa wzmaki i nie mam gdzie ich podpiąć...
Avatar użytkownika
sebinho
Badacz tematu
 
Posty: 177
Dołączył(a): 8 paź 2008, o 20:26
Lokalizacja: Kraków


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość