Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie działają kabelki od głośnika
Witam. Od jakiegoś czasu w przednich drzwiach po lewej stronie przestał mi grać głośnik ,okazało się że to nie wina głośnika bo sprawdzałem i z nim wszystko w porządku. Stawiam że coś jest nie tak z kabelkami. Co z tym można zrobić ? Pozdrawiam.
- kkamil
- Berbeć
Przejrzyj przelotkę gumową między drzwiami a słupkiem, zdejmij gumę i zobacz, czy nie masz przeciętych kabli.
Jak będzie OK, to po kolei trzeba szukać dalej, obejrzeć kostki przy głośniku, zerknąć za radio itd. Miernik elektroniczny sporo ci pomoże.
Jak będzie OK, to po kolei trzeba szukać dalej, obejrzeć kostki przy głośniku, zerknąć za radio itd. Miernik elektroniczny sporo ci pomoże.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Gdzie dalej ? No tam, gdzie biegnie dalej przewód, czyli od punktu A (radio), do punktu B (głośnik). Sprawa prosta, a jak nie to zakupić nowy kabelek i puścić go na nowo.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
Przewody lecą od radia za licznikiem do głośnika w podszybiu. Później w dół do kostki łączącej drzwi. Golf znany jest z pękających kabli w drzwiach, czego sam już doświadczyłem kilka razy. Raz miałem tak, że przewód pękł w izolacji, czego nie było widać i przy sprawdzeniu miernikiem to wyszło.
Od strony pasażera kable idą za schowkiem/air bagiem do głośnika w podszybiu i dalej w dół do ostki w drzwiach.
Sprawdź miernikiem "ciągłość przewodu" etapami. Od głośnika do kostki, od kostki do podszybia i z podszybia do radia. Sprawdzisz na którym odcinku coś nie łączy, lub tez wzrokowo, organoleptycznie prześledzić.
Od strony pasażera kable idą za schowkiem/air bagiem do głośnika w podszybiu i dalej w dół do ostki w drzwiach.
Sprawdź miernikiem "ciągłość przewodu" etapami. Od głośnika do kostki, od kostki do podszybia i z podszybia do radia. Sprawdzisz na którym odcinku coś nie łączy, lub tez wzrokowo, organoleptycznie prześledzić.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio