Nawigacja oprogramowanie

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Nawigacja oprogramowanie

Postprzez K@mil » 1 cze 2009, o 18:25

... zastanawiam sie jakie oprogramowanie wgrac do swojej nawigacji ...

Garmin...
AutoMapa
TomTom (raczej nie)
i inne ktore polecacie...

Pomożcie mi w wyborze jezdze mozna powiedziec ze duzo...

aha tak samo poszukuje jeszcze jednego odbiornika tzn calej nawigacji.. Mysle o takiej
mial ktos z nia do czynienia (oprogramowanie bedzie zmienione)

http://www.allegro.pl/item641796597_pro ... ideon.html
http://www.allegro.pl/item640829429_naw ... l_3_d.html

co wybrac mozecie przesylac inne linki :) czekamm : d
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Nawigacja oprogramowanie

 

Postprzez gajdzik » 1 cze 2009, o 20:38

no Kamiś ja bym ci zaproponował AutoMape mam i sobie chwale...
Avatar użytkownika
gajdzik
VIP
 
Posty: 1464
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 12:46
Lokalizacja: Łask

Postprzez strzeliniasty » 1 cze 2009, o 21:23

K@mil, http://allegro.pl/item647440206_akira_mm_517.html ja mam cos takiego ekran w zupelnosci wystarczy jesli chodzi o MK3. oryginalnie wgrana byla MapaMap ale nie pokrywala nawet w 70% Polski.

poczytalem fora i sam ja odblokowalem - 5 minut roboty BA nawet krocej. wgralem sobie najnowsza AutoMape z mapami EU wszystko wlazlo na karte 2Gb :D

AutoMapa jest zajebiaszcza zgrywasz co chcesz mozna nawet zrobic tak ze zamiast zwyklej strzalki mozna wkleic dowolne auto - ja bede u siebie swojego MK3 wrzucal :D dzisiaj wgralem rowniez nowego pilota - teraz nawiguje mnie Czesio a komentarze jakie mowi sa bezbledne np:

oryginal/czesio:

uwaga fotoradar/uwaga fotopstryczek
uwaga radar/misiaczki na drodze
na rondzie prosto/na rondziu szczaleczka prostooo


i wiele wiele innych
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez K@mil » 1 cze 2009, o 21:27

strzeliniasty, podoba mi sie tak nawigacja http://www.allegro.pl/item643871314_sup ... dblfv.html

co o niej powiesz :) chce wgrac automape ale boje sie ze bedzie sie wieszała :( :)

ps co do dzwieku jak cos dasz namiary ? :D
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez strzeliniasty » 1 cze 2009, o 21:35

K@mil, zeby wgrac automape musisz miec ODBLOKOWANY sprzet lub mozliwosc odblokowania bo np firmowe garmin mio nied a rady dzialaja tylko ze swoimi produktami.

po wgraniu nawigacja bedzie smigac plynnie jakosc sie ciut pogorszy jak wjedziesz do duuuuuzego miastka bo w nowej automapie w 3D sa obrysy budynkow ale jesli chodzi o dokladnosc AutoMapy jest super.

a co do pokazanej przez ciebie nawigacji - fajna tylko pamietaj o tym ze na szybie golfa moze za duzo ci zaslaniac ja wlasnie pod tym wzgledem szukalem nawigacji. wczesniej mialem palmtopa i jak trza bylo jechac gdzies z nawi to duzo nie widzialem teraz kupilem mniejsza i jest miodzio.

powiem ci jeszcze ze po odblokowaniu nawigacji ptrzymujesz wlasnie palmtopa z windowsem CE 5.0 :Dmozesz wgrac co chcesz oczywiscie w odpwoiednim formacie. ja np na sprzet wgralem otwarzac filmow a na druga karte filmy i jak jade gdzies gdzie trase znam to wlaczam film i smigam - dziala tez super jak masz marudzacego pasazera :P

[ Dodano: 2009-06-01, 21:39 ]
K@mil, tu masz jeszcze takie cos http://allegro.pl/item646662491_akira_p ... ompas.html


moze inaczej ile kasiurki chcesz wydac
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez K@mil » 1 cze 2009, o 21:40

strzeliniasty napisał(a): automapie w 3D sa obrysy budynkow


a da rade wylaczyc tak zeby bylo normalnie ?

Mysle ze bedzie dobra akurat 4.3 :d moim zdaniem wyswietlacz to podstawa :D powiesi sie go blizej pasazera he
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez strzeliniasty » 1 cze 2009, o 21:41

K@mil napisał(a):a da rade wylaczyc tak zeby bylo normalnie


w AM masz 3 tryby:

2D
3D
3D z obrysami budynkow
Ostatnio edytowano 1 cze 2009, o 21:42 przez strzeliniasty, łącznie edytowano 3 razy
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez K@mil » 1 cze 2009, o 21:41

strzeliniasty napisał(a):moze inaczej ile kasiurki chcesz wydac


hmm mysle ze do 350zl tak zeby sie zmiescic z wysyłka wiec sprzet 300 320 :)
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez strzeliniasty » 1 cze 2009, o 21:42

jak chcesz mam ja na biurku moge zrobic filmik i ci go wkleje jak to wyglada w czasie nawigacji :P
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez K@mil » 1 cze 2009, o 21:44

nie musisz kojarze jak bedzie wygladac mam teraz Garmina :) ale w 2d i jest dobrze :) ...

nie wiem co robic jaka kupic czy ten GOCLEVER bedzie dobry :D
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez strzeliniasty » 1 cze 2009, o 21:51

K@mil, powpisuj nazwy sprzetu w google.pl i poczytaj o specyfikacjachK@mil,

hehe poogladaj i posluchaj http://www.youtube.com/watch?v=HKzBIeLD ... re=related

a zobaczysz co mam u siebie w aucie jak jade z nawi


kamil http://allegro.pl/item645506501_nawigac ... ratis.html

[ Dodano: 2009-06-01, 22:03 ]
Obrazek
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez LeszekGT » 2 cze 2009, o 15:52

Od razu polecam zapoznać się z forum http://www.my-navia.pl/ - Tam znajdziesz dosłownie wszystko co trzeba odnośnie nawigacji ;)

Ja mam Lark 35.3 z Automapą EU i iGO, uważam, że to dwie najprzyjemniejsze mapki :P
Avatar użytkownika
LeszekGT
VIP
 
Posty: 1399
Dołączył(a): 11 lut 2009, o 17:59
Lokalizacja: WZ

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości