Montaż Radia

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Montaż Radia

Postprzez Quba » 30 lis 2011, o 17:03

Mam do was pytanko. Jak se poradziliście z upchaniem kabli od RCA w waszych golfikach? Bo ja jak bym nie upychał to przeszkadza mi obudowa nawiewu jestem gotów już ją ciąć lecz może macie jakieś inne pomysły na unikniecie ciecia, wtyków kontowych tez nie mam zamiaru kupować bo brak funduszu.
Quba
Czytacz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 18 lut 2011, o 17:52
Lokalizacja: Podlasie

Montaż Radia

 

Postprzez Bonix » 30 lis 2011, o 22:22

Są też kable które mają końcówki zagięte pod kątem 90 stopni,lub przejściówki poszukaj na allegro.Tutaj masz ale drożyzna:

http://allegro.pl/adapter-viablue-xs-rc ... 04525.html
Avatar użytkownika
Bonix
Badacz tematu
 
Posty: 342
Dołączył(a): 9 mar 2008, o 21:33
Lokalizacja: N.D.M

Postprzez RAQnio_V » 1 gru 2011, o 00:03

Bonix napisał(a):Są też kable które mają końcówki zagięte pod kątem 90 stopni

Quba napisał(a):wtyków kontowych tez nie mam zamiaru kupować bo brak funduszu.

czytanie ze zrozumieniem czasami pomaga...

Ja zmierzyłem sobie ile muszę obciąć ten plastik, który jest za radiem dociąłem trochę i weszło bez problemu.
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
Avatar użytkownika
RAQnio_V
Badacz tematu
 
Posty: 381
Dołączył(a): 23 kwi 2011, o 06:22
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez BartheZz_3 » 1 gru 2011, o 09:11

RAQnio_V napisał(a):Ja zmierzyłem sobie ile muszę obciąć ten plastik, który jest za radiem dociąłem trochę i weszło bez problemu.

To samo mam, tylko ze juz ktos wczesniej to oberznal, druga sprawa:
W poprzednim MKIII mialem ten plastik caly i bez problemu miescilem wszystkie przewody, troche checi i kombinacji kolego :ok:
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez PiJey88 » 1 gru 2011, o 09:30

ja mam bardzo bardzo dużo kabli z tyłu radia i wszystko się mieści, trzeba tylko na spokojnie do tego usiąść i nie wciskać na siłę. zdemontuj schowek górny lub poduszkę pasażera (w zależności co masz) i masz dużo miejsca by sobie wszystko ładnie poukładać i wsunąć na spokojnie
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 1 gru 2011, o 10:05

PiJey88 napisał(a):ja mam bardzo bardzo dużo kabli z tyłu radia i wszystko się mieści

Zależy jakie autor ma radio, bo niektore mają wyjscia RCA tak usytuowane, ze mocno zawadzaja, również tylny radiator jest czasem mocno wysuniety.
Zdecydowanie pomaga wyciecie plastikowego wypustu za radiem, jak również wlasnie demontaz kilku elementow wokol radia i ulozenie przewodów.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez Quba » 1 gru 2011, o 17:28

Moja sytuacja wygląda tak ze kabelki mam klotza i są dość spore czincze i wszystko wchodzi tylko te 2 czincze właśnie się nie mieszczą teraz jak zacznę ciąć w tym plastiku co odpycha powietrze zamiast w nawiewy dawać będzie dawać po radiu i tu muszę coś wy myśleć żeby radio weszło do końca i nawiewy wiały tak jak wieja.
Quba
Czytacz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 18 lut 2011, o 17:52
Lokalizacja: Podlasie

Postprzez slavwek.ie » 2 gru 2011, o 13:38

Quba, wyciac mozesz jedynie plastikowy owalny kruciec po srodku radia, nic innego.
Do tego starannie ulozone kable i musi wejść.
Ewentualnie rozwiazaniem problemu moze byc przeniesienie radia do dolnej srodkowej konsoli, miejsca za radiem bedziesz mial full, radio nie rzuca sie w oczy, wygodniej jest manipulowac przy nim podczas jazdy.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BartheZz_3 » 2 gru 2011, o 14:20

Pany pisalem ze spokojnie i z kombinacja a tymczasem mamusce wczoraj radio zakladalem do MKIII (Pioneer) i tez sie troche nameczylem i powkurzalem, ale bez zadnych przerobek idzie schowac radio w ok 15 minut :-P
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Quba » 2 gru 2011, o 19:13

Tak tylko że mam radio alpinki gdzie rca nie jest na kablu tylko wbudowane w radio do tego dochodzą kable klotza gdzie czincze nie nalezą do krótkich i tu zaczynają się schodki bo wszystkie kable wchodzą bez problemu a z sygnałowymi jest problem bo ich nie da rady tak ułożyć żeby weszły i chyba zdecyduje się na wgłębienie w nawiewach i w miejsce tej dziury wstawienie czegoś wklęsłego co by kable mogły w to wchodzić bo innej rady nie widzę.
Quba
Czytacz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 18 lut 2011, o 17:52
Lokalizacja: Podlasie

Postprzez slavwek.ie » 3 gru 2011, o 21:01

Quba napisał(a):chyba zdecyduje się na wgłębienie w nawiewach i w miejsce tej dziury wstawienie czegoś wklęsłego co by kable mogły w to wchodzić bo innej rady nie widzę.
Drastyczne rozwiązanie, ale być może skuteczne. Podgrzej opalarką i wyprofiluj na ciepło (nie spal tylko autaObrazek )
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości