Montaż double din w mk3

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Montaż double din w mk3

Postprzez BazukSdz » 16 lip 2013, o 19:44

Witam,
Jestem tu nowy i możliwe ,że pytam nie tu gdzie trzeba ,więc proszę o wyrozumiałość.
W planach mam zakup i montaż dwu dinowego Pioneer'a.
W związku z tym chciałbym się poradzić w jaki sposób byście zabezpieczyli radyjko przed wstrząsami i nawiewem ,który był w miejscu gdzie zamierzam zamontować tę jednostkę.
Z góry napiszę ,że zmiana miejsca montowania radyjka oraz zakup innego nie wchodzi w grę ;)
Dodaje zdjęcia przedstawiające przeróbkę konsoli.
Obrazek Obrazek
BazukSdz
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 maja 2013, o 18:19
Lokalizacja: Sieradz

Montaż double din w mk3

 

Postprzez slavwek.ie » 17 lip 2013, o 15:30

Przed wstrząsami można to uchronić dorabiając z tyłu jakiś stelaż, aby "dupa" nie latała a nawiew można w brutalny sposób zatkać, np szmatą.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BazukSdz » 17 lip 2013, o 23:26

Stelaż ,hmm... tylko tam nie bardzo jest do czego go przymocować ; /
a jeśli chodzi o ta szmatę to dobry pomysł ,do tego jeszcze naciągnę na rurę i zabezpieczę opaską elektryczną lub coś w tym stylu ;)
BazukSdz
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 maja 2013, o 18:19
Lokalizacja: Sieradz

Postprzez k0nr4d » 18 lip 2013, o 12:23

I latem się ugotujesz bez środkowych nawiewów ;)
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez BazukSdz » 18 lip 2013, o 18:10

Ee tam ,myślę ,że klima zrobi swoje ,może trochę wolniej ,ale zrobi :-)
BazukSdz
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 maja 2013, o 18:19
Lokalizacja: Sieradz

Postprzez k0nr4d » 18 lip 2013, o 18:16

Spytaj się tego, co Ci jako pierwszy odpowiedział, jak klima daje radę w takim przypadku :P Ja u siebie przy próbnym montażu tabletu zasłoniłem nim jedynie środkowe kratki i już było ogromne pogorszenie w skuteczności klimatyzacji.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez BazukSdz » 19 lip 2013, o 12:29

Hmm ,to co proponujesz w takim przypadku ? ;>
BazukSdz
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 maja 2013, o 18:19
Lokalizacja: Sieradz

Postprzez k0nr4d » 19 lip 2013, o 12:36

Najwygodniej zainwestować w taką jednostkę 1DIN z wysuwanym ekranem. Niestety jakościowego grania z takich jednostek w cenie około 1000 zł nie ma. Ja to rozwiązałem tak, że wyrzeźbiłem uchwyt na tablet 10,1" podłączany do reszty systemu CA, którym steruje Pioneer 88. Kiedy chcę, to leci film, teledysk, nawigacja, internet, gra, cokolwiek, a kiedy chcę jakościowego grania wrzucam do Pionka Audio CD :)
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez BazukSdz » 19 lip 2013, o 17:36

No tak. Ale tego pionka mam po kosztach i dlatego kombinuje. No i jakość dźwięku jest imponująca ,a zarazem można oglądać video czy korzystać z nawigacji lub kamery cofania. No i tym golfikiem nie ,będę przecież jeździł całe życie tylko jeszcze jakieś dwa ,trzy sezony ;-) w planach mam mk4 albo paska b5 :-)
BazukSdz
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 maja 2013, o 18:19
Lokalizacja: Sieradz

Postprzez k0nr4d » 19 lip 2013, o 17:57

Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez slavwek.ie » 19 lip 2013, o 22:17

BazukSdz napisał(a):tym golfikiem nie będę przecież jeździł całe życie
Sprzętu przecież nie przyspawasz na stałe do Golfa, możesz wszystko zabrać pozbywajac sie auta i zamontować do nowego.

Klima przy zatkanych nawiewach środkowych ma słabą wydajność, zewnetrzne kanały nie wychlodza dostatecznie wnętrza, no ale oczywiście i tak bedzie lepiej niż calkiem bez klimy.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BazukSdz » 20 lip 2013, o 00:42

W dolnej kieszeni będzie zła widocznośc ekranu ;/ a w tym pierwszym wypadku ,gdzie zainstaluje pokrętełka od nawiewu / jak przedłużę linki ? :-|
A co do klimy to będzie trzeba to przebolec w końcu coś za coś ;-)
BazukSdz
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 maja 2013, o 18:19
Lokalizacja: Sieradz

Następna strona

- - - sklep muzyczny online



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości