Montaz cb

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez radomiak » 2 lip 2011, o 01:35

Goofy1202 napisał(a):czyli szumofon. pomysl moze nad dodatkowymi filtrami


wez mi to wyjasnij kolego bo ja nie rozumiem. jakie filtry( jakiej firmy jaka opornosc itd)( te z aukci sobie odpusc) i gdzie je zamontowac??? napisales tak zeby sobie napisac ?? masz jakies pojecie o tym co piszesz?? :!: :!: :!:

dawi19, swiatelka masz serie czy jakies kombinejszyn z przetwornica napiecia????
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

 

Postprzez dawi19 » 2 lip 2011, o 10:18

swiatelka mam ori a ten filtr bd musial zamontowac na kablu + i - ale przy radiu czy przy aku
dawi19
Badacz tematu
 
Posty: 374
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 23:43
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez SanchoPancho » 8 lip 2011, o 18:40

Ja mam podpięte radyjko pod zapalniczke znaczy sie wpiąłem sie w kable od zapalniczki i gra gitara :)
Piłeś nie jedź, nie piłeś ... wypij :P

Moja Golfina :) zapraszam :P
http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfizna-vt34028.htm

Crash Test Golfa III jak na ten rok prod. to naprawde całkiem całkiem :)
http://www.youtube.com/watch?v=jyU7oqPE ... re=related
Avatar użytkownika
SanchoPancho
Badacz tematu
 
Posty: 209
Dołączył(a): 20 cze 2011, o 10:52
Lokalizacja: Wągrowiec

Postprzez radomiak » 9 lip 2011, o 00:39

dawi19, i jak tam szumy????
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez Pioter98 » 23 paź 2011, o 22:09

Koledzy a mój znajomy ma podpięte pod radio kabelki wciśnięte w piny i obwiązane taśmą żeby się nie wysunęły. I mu działa normalnie. Ale raczej za dobre to nie jest?
Pioter98
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 22 mar 2011, o 21:16
Lokalizacja: Łask/Pabianice

Postprzez radomiak » 23 paź 2011, o 23:42

Pioter98 napisał(a):Ale raczej za dobre to nie jest?


sam sobie odpowiedziales :-)
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez Pioter98 » 24 paź 2011, o 06:25

no ale że to w ogóle nie powinno tak być czy będą zakłócenia albo coś się z tym będzie dziać? Bo u niego działa wszystko.
Pioter98
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 22 mar 2011, o 21:16
Lokalizacja: Łask/Pabianice

Postprzez radomiak » 25 paź 2011, o 00:10

no ale że to w ogóle nie powinno


pewnie ze nie a czy kontakt w domu ktos robi na tasme izolacyjna???
to to samo tylko inny prad

Pioter98 napisał(a):albo coś się z tym będzie dziać?


kiedys tasma moze puscic zrobi sie zwarcie i radio spalone :!:

Pioter98 napisał(a):będą zakłócenia


jesli cos jest na slowo honoru to moze powodowac iskrzenie zaklucenia itd ale nie musi wszystko montujemy na stale i zadnej fuszerki
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez Pioter98 » 25 paź 2011, o 21:15

Rozumiem. Czyli najlepiej gdzie? Zapalniczka czy aku? jak do zapalniczki to muszę rozbierać panel nawiewu?( nie lubię tego robić:P ) i jak to podłączyć że przeciąć kabelek i dołączyć przylutować? tzw mostek? Czekam na zdjęcie z fotośmieci i już myślę o cb które pożyczę a jak dozbieram to coś kupie i zastanawiam się jak je w miarę dobrze podłączyć a żeby nie rozbierać za dużo. Opisze mi ktoś ? Czy mam szukać na szukajce... radomiak dzięks za odpowiedzi :)
Pioter98
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 22 mar 2011, o 21:16
Lokalizacja: Łask/Pabianice

Postprzez radomiak » 25 paź 2011, o 22:23

Pioter98, poszukaj moich postow na temat cb tam opisalem jak i co montowac nie mam czasu i ochoty tego powtazac jak chcesz zamontowac profesionalnie to poczytaj moje posty na temat cb
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez Pioter98 » 25 paź 2011, o 23:18

spoczko radomiak i jeszcze raz dzięks
Pioter98
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 22 mar 2011, o 21:16
Lokalizacja: Łask/Pabianice

Postprzez marcinkoz2910 » 26 paź 2011, o 21:19

tak się wtrącę bo czytam temat i w niektórych kwestiach to bym się nie zgodził ale mniejsza o to :lol:

Mam pytanie jako że zakłócenia które idą po zasilaniu łatwo usunąć lub wcale nie trzeba kombinować bo już są filtry w radiu to jak koledzy radzicie sobie z zakłóceniami indukcyjnymi które ściąga antena CB???
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości