Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mocne uderzenie basu w tubie.
Siemka, mam dość spory problem z moim subwooferem w golfie, otóż zakupiłem tubę pasywną wraz z wzmacniaczem, sprzęt kumpla więc jestem za niego pewny. Wszystko świetnie grało do póki nie zachciało mi się wymienić wnętrza, gdy wymieniałem wnętrze wypiąłem tylko 2 kable te co idą z wzmacniacza do tuby, reszta nie została ruszona. Gdy złożyłem całość do kupy, załączyłem radio w samochodzie i z każdym naciśnięciem klawisza w radiu jest bardzo mocne uderzenie basu, to samo dzieje się gdy przekręcam kluczyk na druga pozycję, oraz gdy ściszam z 01 do 00 jest potrójne lub podwójne uderzenie basu. Moje radio to pioneer deh-2200. Z początku myślałem że uszkodzony kabel z masy, albo z sterowania, kable okazały się dobre, nigdzie nie ma przebicia. Bardzo proszę o pomoc 

- zowik
- Berbeć
Re: Mocne uderzenie basu w tubie.
Sprawdź, czy kable sygnałowe wszędzie siedzą dobrze w gniazdach, czy któryś się nie wysunął.
Jak masz możliwość, to podmień radio na inne.
Jak masz możliwość, to podmień radio na inne.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
zowik napisał(a):kable siedzą dobrze, niestety nie mam innego radia by sprawdzić
ale masz komputer, telefon. wystarczy kabel jack> chinch. albo nawet weź odtwarzać jakiś najzwyklejsze dvd, tam masz dźwięk właśnie w cinch, włącz jakiś utwór i sprawdzaj. Odepnij kable od radia i podłącz pod te właśnie dvd i sprawdź czy problem nadal występuje. Powodzenia
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zowik napisał(a):Podłączyłem tak jak napisałeś, i tuba gra dobrze, czyli problem tkwi w radiu, czy tez może w kablach RCA ?
jeśli wpiąłeś się przez przewody które masz w aucie, w sensie odłączyłeś cinch od radia i wpiąłeś w dvd i gra dobrze to kable są dobre, bo przecież gdyby nie grało to nie były by dobre. Wina tkwi w radiu, może nastąpiło zwarcie na którymś z kanałów i uwaliło końcówkę mocy, która teraz wariuje. Moim zdaniem radio jest winowajcą. Hmmmm można też w sumie sprawdzić radio w inny sposób- masz słuchawki? jeśli tak to na szybko zgraj je z chinch na wzmaka w radiu. Chodzi by dźwięk z radia przeznaczony na wzmaka zagrał chociaż przez chwilę na słuchawkach lub jakiś małych głośnikach tak byś słyszał czy nadal wali tak basem, jeśli tak to "Adijos pionneros"
póki co zrób ten patent i pomyślimy co dalej.
MK3
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Uwalona masa RCA w radiu.
Jeśli na gwarancji, to oddawaj, jeśli nie to weź kawałek przewodu i zewrzyj masę (zewnętrzną część) gniazda RCA obojętnie którego z obudową radia i włacz sprzęt.
Jeśli ustąpi, to masz winowajcę.
[/quote]
Jeśli na gwarancji, to oddawaj, jeśli nie to weź kawałek przewodu i zewrzyj masę (zewnętrzną część) gniazda RCA obojętnie którego z obudową radia i włacz sprzęt.
Jeśli ustąpi, to masz winowajcę.
[/quote]
Voice Kraft - postaw na jakość!
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio