masa

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

masa

Postprzez 1OoOadamOoO1 » 18 gru 2012, o 23:10

witam gdzie jest masa rca w radiu alpine cde 9882

[ Dodano: 2012-12-18, 23:11 ]
problem polega na tym iz gdy wlaczam zaplon to jest pisk i jest git a gdy odpale auto to jest to samo
1OoOadamOoO1
Czytacz
 
Posty: 94
Dołączył(a): 18 lis 2011, o 23:52
Lokalizacja: śląsk

masa

 

Postprzez k0nr4d » 20 gru 2012, o 11:39

Masa RCA jest połączona z masą obudowy. Jednak takie pójście na skróty może być na dłuższą metę bardzo bolesne dla radia, bo omijasz bezpiecznik na RCA, który się przepalił. Najlepiej go odnaleźć i wymienić.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez 1OoOadamOoO1 » 20 gru 2012, o 22:23

a gdzie moze byc ten bezpiecznik
1OoOadamOoO1
Czytacz
 
Posty: 94
Dołączył(a): 18 lis 2011, o 23:52
Lokalizacja: śląsk

Postprzez k0nr4d » 20 gru 2012, o 22:28

Na płycie głównej w pobliżu gniazd RCA, jest to miniaturowy bezpiecznik SMD oznaczony jako F albo jest to przewężenie ścieżki, które się przepala.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez 1OoOadamOoO1 » 20 gru 2012, o 22:34

rozumiem ze tego bezpiecznika nie idzie sprawdzic golym okiem
1OoOadamOoO1
Czytacz
 
Posty: 94
Dołączył(a): 18 lis 2011, o 23:52
Lokalizacja: śląsk

Postprzez k0nr4d » 20 gru 2012, o 22:38

Raczej powinno być widać jego przepalenie. A jak nie, to najzwyklejszy miernik ze sprawdzaniem ciągłości obwodu wystarczy.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez 1OoOadamOoO1 » 20 gru 2012, o 22:40

dzieki jak co to moge
pisac na PW?
1OoOadamOoO1
Czytacz
 
Posty: 94
Dołączył(a): 18 lis 2011, o 23:52
Lokalizacja: śląsk

Postprzez k0nr4d » 20 gru 2012, o 22:44

Jasne, ale nie gwarantuję błyskawicznej odpowiedzi.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez 1OoOadamOoO1 » 20 gru 2012, o 22:46

a jeszcze jedno jak wylacze wzmacniacz z radia(power ic off) to glosniki graja oco chodzi
1OoOadamOoO1
Czytacz
 
Posty: 94
Dołączył(a): 18 lis 2011, o 23:52
Lokalizacja: śląsk

Postprzez k0nr4d » 20 gru 2012, o 22:50

Jeśli masz je podłączone pod wzmacniacz, to normalne, bo to służy do wyłączenia wbudowanej końcówki mocy.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez 1OoOadamOoO1 » 20 gru 2012, o 22:54

wczesnie tego nie bylo mialem kiedys podlaczony tylko tyl a przod szedl z radia.Jak wylaczalem power ic to [przod nie gral
1OoOadamOoO1
Czytacz
 
Posty: 94
Dołączył(a): 18 lis 2011, o 23:52
Lokalizacja: śląsk

Postprzez k0nr4d » 20 gru 2012, o 22:55

I tak powinno być. To co podłączone przez RCA będzie nadal działać, a to co bezpośrednio nie będzie.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości