mapamap 2010

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

mapamap 2010

Postprzez sweetboy90 » 28 wrz 2010, o 19:35

czy jezdzi ktos na nawigacji mapamap 2010? mam taki problem ze gdy zblizam sie do jakiegos wiekszego skupiska drog np. na autostradzie to mapa zaczyna wariowac i nie wie gdzie jest, ciagle zmienia pozycje, teraz nie wiem czy to wina mapy czy navigacji :zdegustowany: dodam ze mam larka 43.1
Avatar użytkownika
sweetboy90
Badacz tematu
 
Posty: 329
Dołączył(a): 21 maja 2009, o 19:51
Lokalizacja: Śrem Ostrowo

mapamap 2010

 

Postprzez gajdzik » 28 wrz 2010, o 19:39

spotkałem się z tym samym na larku 43.2.....mamy ją wysłaną na serwis, jak wóci to powiem ci jakie było zdanie serwisu...ale po tej mapie ja bym się raczej wiele nei spodziewał...
Avatar użytkownika
gajdzik
VIP
 
Posty: 1464
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 12:46
Lokalizacja: Łask

Postprzez marcinkoz2910 » 28 wrz 2010, o 20:48

sweetboy90 napisał(a):mapamap 2010?
to są darmowe mapki i nie wymagaj od nich cudów

ja bym na twoim miejscu poszukał map tom toma lub automapy ewentualnie igo też pracuje dobrze
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez sweetboy90 » 28 wrz 2010, o 21:03

marcinkoz2910, po pierwsze to nie darmowa easy tylko pelna wersja top
a po drugie tylko to umiem rozkodowac :lol: (oczywiscie pirat :vampir: )
Avatar użytkownika
sweetboy90
Badacz tematu
 
Posty: 329
Dołączył(a): 21 maja 2009, o 19:51
Lokalizacja: Śrem Ostrowo

Postprzez killah » 29 wrz 2010, o 08:54

też mi problem zwitaminizować automapę... wgrywasz legalizujesz i jedziesz:D

mapa map to jest kupa a nie mapa.
killah
 

Re: mapamap 2010

Postprzez Repsol » 29 wrz 2010, o 22:17

sweetboy90 napisał(a):czy jezdzi ktos na nawigacji mapamap 2010? mam taki problem ze gdy zblizam sie do jakiegos wiekszego skupiska drog np. na autostradzie to mapa zaczyna wariowac i nie wie gdzie jest, ciagle zmienia pozycje, teraz nie wiem czy to wina mapy czy navigacji :zdegustowany: dodam ze mam larka 43.1


Hehe... jak ona się gubi na autostradach, to Ty stary zaopatrz się w mape ksiazkową :P

A tak na poważnie to Automapa tylko jest godna polecenia. TomTom też daje radę, ale czasami potrafi kierować tam gdzie nawet cross-em byłoby cięzko przejechać :)
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Avatar użytkownika
Repsol
Badacz tematu
 
Posty: 286
Dołączył(a): 9 lut 2009, o 20:28
Lokalizacja: Małopolskie

Postprzez pablomed » 29 wrz 2010, o 23:22

sweetboy90, a nie chodzi tu o to po prostu że trafiłeś na jakąś nowa nie uwzględnioną w mapie autostradę? Wówczas tak się dzieje, program próbuje umieścić cię na którejś ze starych dróg w pobliżu których przejeżdżasz
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez killah » 30 wrz 2010, o 00:27

pablomed napisał(a):sweetboy90, a nie chodzi tu o to po prostu że trafiłeś na jakąś nowa nie uwzględnioną w mapie autostradę? Wówczas tak się dzieje, program próbuje umieścić cię na którejś ze starych dróg w pobliżu których przejeżdżasz


jest to mało prawdopodobna sytuacja. no chyba że ktoś raz na 2 lata zarzuca nowa wersję mapy.

mapy trzeba aktualizować !!
killah
 

Postprzez sweetboy90 » 30 wrz 2010, o 10:19

mapa jest z pierwszego kwartalu tego roku nie chodzi tylko o autostrady, taki przyklad dalem :-P poprostu jak np rownolegle jest kilka drog to przez chwile pokazuje ze jestem na tej obok potem wraca i tak skacze, gubi sie, wiem ze to badziewie ale jak nad morze jechalem to wszystkie fotoradary pokazal bylem w szoku :]
Avatar użytkownika
sweetboy90
Badacz tematu
 
Posty: 329
Dołączył(a): 21 maja 2009, o 19:51
Lokalizacja: Śrem Ostrowo

Postprzez killah » 30 wrz 2010, o 11:31

sweetboy90 napisał(a):mapa jest z pierwszego kwartalu tego roku nie chodzi tylko o autostrady, taki przyklad dalem :-P poprostu jak np rownolegle jest kilka drog to przez chwile pokazuje ze jestem na tej obok potem wraca i tak skacze, gubi sie, wiem ze to badziewie ale jak nad morze jechalem to wszystkie fotoradary pokazal bylem w szoku :]


w automapie jest opcja "przyklejania się do drogi" np na mapie jedziesz koło drogi a mapa automatycznie przenosi cię na drogę. Czytałeś co napisałem? Pierwszy kwartał tego roku? N I E A K T U A L N A

po prostu mapamap to jest syf :d
killah
 

Postprzez pablomed » 1 paź 2010, o 00:03

killah napisał(a):mapy trzeba aktualizować
raczej się powinno, tylko wiesz, czasem trzeba tej aktualizacji poszukać, można nie zdążyć. W każdym razie identyczna sytuacja zdarzyła mi się w tym roku, jak przejeżdżałem nowym kawałkiem autostrady pod Ziliną przez jakieś miasteczko, tego kawałka nie miałem w moim Igo jeszcze
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez sweetboy90 » 1 paź 2010, o 16:55

killah napisał(a):w automapie jest opcja "przyklejania się do drogi"

fakt, jest ale to nic nie daje bo ona sie trzyma drogi tyle ze nie ta co ja jade :lol: ta funkcja jest po to zeby nie pokazywalo ze jedziemy po polu 15 m od drogi
Avatar użytkownika
sweetboy90
Badacz tematu
 
Posty: 329
Dołączył(a): 21 maja 2009, o 19:51
Lokalizacja: Śrem Ostrowo


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości