dodam ze mam larka 43.1Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mapamap 2010
czy jezdzi ktos na nawigacji mapamap 2010? mam taki problem ze gdy zblizam sie do jakiegos wiekszego skupiska drog np. na autostradzie to mapa zaczyna wariowac i nie wie gdzie jest, ciagle zmienia pozycje, teraz nie wiem czy to wina mapy czy navigacji
dodam ze mam larka 43.1
dodam ze mam larka 43.1-

sweetboy90 - Badacz tematu
to są darmowe mapki i nie wymagaj od nich cudówsweetboy90 napisał(a):mapamap 2010?
ja bym na twoim miejscu poszukał map tom toma lub automapy ewentualnie igo też pracuje dobrze
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910, po pierwsze to nie darmowa easy tylko pelna wersja top
a po drugie tylko to umiem rozkodowac
(oczywiscie pirat
)
a po drugie tylko to umiem rozkodowac
(oczywiscie pirat
)-

Re: mapamap 2010
sweetboy90 napisał(a):czy jezdzi ktos na nawigacji mapamap 2010? mam taki problem ze gdy zblizam sie do jakiegos wiekszego skupiska drog np. na autostradzie to mapa zaczyna wariowac i nie wie gdzie jest, ciagle zmienia pozycje, teraz nie wiem czy to wina mapy czy navigacjidodam ze mam larka 43.1
Hehe... jak ona się gubi na autostradach, to Ty stary zaopatrz się w mape ksiazkową
A tak na poważnie to Automapa tylko jest godna polecenia. TomTom też daje radę, ale czasami potrafi kierować tam gdzie nawet cross-em byłoby cięzko przejechać

[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
sweetboy90, a nie chodzi tu o to po prostu że trafiłeś na jakąś nowa nie uwzględnioną w mapie autostradę? Wówczas tak się dzieje, program próbuje umieścić cię na którejś ze starych dróg w pobliżu których przejeżdżasz
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):sweetboy90, a nie chodzi tu o to po prostu że trafiłeś na jakąś nowa nie uwzględnioną w mapie autostradę? Wówczas tak się dzieje, program próbuje umieścić cię na którejś ze starych dróg w pobliżu których przejeżdżasz
jest to mało prawdopodobna sytuacja. no chyba że ktoś raz na 2 lata zarzuca nowa wersję mapy.
mapy trzeba aktualizować

- killah
mapa jest z pierwszego kwartalu tego roku nie chodzi tylko o autostrady, taki przyklad dalem
poprostu jak np rownolegle jest kilka drog to przez chwile pokazuje ze jestem na tej obok potem wraca i tak skacze, gubi sie, wiem ze to badziewie ale jak nad morze jechalem to wszystkie fotoradary pokazal bylem w szoku ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
poprostu jak np rownolegle jest kilka drog to przez chwile pokazuje ze jestem na tej obok potem wraca i tak skacze, gubi sie, wiem ze to badziewie ale jak nad morze jechalem to wszystkie fotoradary pokazal bylem w szoku ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

sweetboy90 napisał(a):mapa jest z pierwszego kwartalu tego roku nie chodzi tylko o autostrady, taki przyklad dalempoprostu jak np rownolegle jest kilka drog to przez chwile pokazuje ze jestem na tej obok potem wraca i tak skacze, gubi sie, wiem ze to badziewie ale jak nad morze jechalem to wszystkie fotoradary pokazal bylem w szoku
w automapie jest opcja "przyklejania się do drogi" np na mapie jedziesz koło drogi a mapa automatycznie przenosi cię na drogę. Czytałeś co napisałem? Pierwszy kwartał tego roku? N I E A K T U A L N A
po prostu mapamap to jest syf :d
- killah
raczej się powinno, tylko wiesz, czasem trzeba tej aktualizacji poszukać, można nie zdążyć. W każdym razie identyczna sytuacja zdarzyła mi się w tym roku, jak przejeżdżałem nowym kawałkiem autostrady pod Ziliną przez jakieś miasteczko, tego kawałka nie miałem w moim Igo jeszczekillah napisał(a):mapy trzeba aktualizować
- pablomed
- Members
killah napisał(a):w automapie jest opcja "przyklejania się do drogi"
fakt, jest ale to nic nie daje bo ona sie trzyma drogi tyle ze nie ta co ja jade
ta funkcja jest po to zeby nie pokazywalo ze jedziemy po polu 15 m od drogi-

• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio