Mały problem z radiem CB

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Mały problem z radiem CB

Postprzez greg_117 » 7 maja 2012, o 17:06

Tak jak w temacie. Mam problem z radiem CB.... gdy je włączę jest ok i ładnie odbiera... lecz problem pojawia się podczas załączenia skrzyni basowej... po tym zaraz radio szumi ... c tu zrobić aby zniwelować te zakłócenia ??
greg_117
Gaduła
 
Posty: 514
Dołączył(a): 23 sty 2010, o 01:30
Lokalizacja: Bieżuń

Mały problem z radiem CB

 

Postprzez mike1304 » 7 maja 2012, o 19:51

Kolego ja mam prawie to samo tylko mam wlaczony transmiter FM i jak rozmawiam przez gruszkę to mi trzeszczy w radiu, ja wiem ze jakieś opornika nie mam zalozonego do kabli od radia bo mam bezpośrednio w kable wpięte
Avatar użytkownika
mike1304
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 6 kwi 2012, o 21:06
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez dopel » 17 maja 2012, o 00:00

kolego nic nie zrobisz trzeba to pogodzić ja mam zrobione tak ze mam wyłącznik wzmacniacza wstawiony w kabelek remote i jak chce pogadać na cb lub nasłuchiwać wyłączam wzmacniacz i lecę bez niego na głośnikach normalnie podpiętych pod radio a jak chce po dudnić to włączam wzmacniacz i gaszę cb a zakłócenia się biorą na cb ze względu iż pakowane są tandetne filtry we wzmacniaczach i nasza antenka od cb to wyłapuje uwierz kolego walczyłem z tym już na 100 sposobów a i na necie opisów pełno tego problemu
dopel
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 22:26
Lokalizacja: j-w

Postprzez prezesik » 17 maja 2012, o 01:48

dopel napisał(a):kolego nic nie zrobisz trzeba to pogodzić ja mam zrobione tak ze mam wyłącznik wzmacniacza wstawiony w kabelek remote i jak chce pogadać na cb lub nasłuchiwać wyłączam wzmacniacz i lecę bez niego na głośnikach normalnie podpiętych pod radio a jak chce po dudnić to włączam wzmacniacz i gaszę cb a zakłócenia się biorą na cb ze względu iż pakowane są tandetne filtry we wzmacniaczach i nasza antenka od cb to wyłapuje uwierz kolego walczyłem z tym już na 100 sposobów a i na necie opisów pełno tego problemu

Potwierdzam - nic nie zrobisz.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez radomiak » 17 maja 2012, o 09:47

mozesz jedynie zminimalizowac problem odsuwajac antene cb jak najdalej od wzmaczniacza ale i tak zaklucenia pozostana lepszym sposobem jest ekronowanie umieszczasz wzmacniacz w obodowie metalowej i przewodem laczysz ja z karoseria auta ale tez jest 1 minus wzmacniacz sie grzeje i w takiej puszcze nie za dlugo podziala bo sie przegrzeje.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez greg_117 » 17 maja 2012, o 16:17

Ok dzieki koledzy :) dopel też mam tak zrobiny wzmacniacz z włącznikiem na kablu :D

Temat do zamknięcia koledzy :) serdecznie dziekuje :)
greg_117
Gaduła
 
Posty: 514
Dołączył(a): 23 sty 2010, o 01:30
Lokalizacja: Bieżuń

Postprzez dopel » 17 maja 2012, o 16:42

no kolego widzę że mamy wzmacniacz tak samo przerobiony i silniki w naszych maszynkach tez takie same :)
dopel
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 22:26
Lokalizacja: j-w

Postprzez greg_117 » 17 maja 2012, o 22:39

Przyjacielu :d NIE MA LIPY he he :P 1.4 ABD jest pogromcą dróg :d he

PS. daj znać na gg lub PW :)
greg_117
Gaduła
 
Posty: 514
Dołączył(a): 23 sty 2010, o 01:30
Lokalizacja: Bieżuń


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości