Ja u siebie wygłuszyłem takimi matami
Moderator: Moderator
(miałem rozmiar 50x50) i na jedną parę drzwi były mi potrzebne 2 maty
tylko przy montażu mat nie zapomnij wyciąć z tyłu okrągły otwór na "magnes" głośnika bo wygłuszenie ma robić m.in. za "skrzynie" głośnika
i efekt powinien być zadowalający
Przed przyklejeniem mat całą wyciętą matę podgrzej sobie suszarką czy delikatnie opalarką będzie wtedy bardziej miękka i lepiej będzie Ci się przyklejać 
Co do mat Boll, APP (tych twardych i miękkich), jeżeli chcesz wygłuszyć drzwi budżetowo, ale w miarę solidnie, to : można zakupić około 8 mat twardych i rolkę taśmy Tytan, czy też polecam Den Braven o wymiarach 30 cm x 10 mb. Przykleić 1 - 1,5 maty na środek blachy zewnętrznej, na to następnie po całości dokładnie taśmą dekarską. Na otwory technologiczne, szczególnie ten pod kieszenią, dać gęsto żebrowanie np. z płaskowników aluminiowych, lub nawet całość zakryć blachą i zanitować. WAŻNE : trzeba odpowiednio wyprofilować i przykładać boczek, żeby później nie było zdziwienia, że nie chce wejść
Na otwory technologiczne położyć znowu maty, a na koniec po całości znowu dekarką. Oczywiście pamiętamy o montażu dystansu z MDF i odpowiednio trzeba boczek od strony wewnętrznej przygotować - jest gdzieś temat napisany przez jednego z Kolegów (slawek.ie zdaje się), gdzie mamy ładnie wszystko przedstawione.
Co do DSK to nikt mi nie wmówi, że to jakioś w tych pieniądzach dobry zestaw, bo tak nie jest. Jazgoczący tweeter i jakiś tam budżetowy woofer
Żeby nie było - nie jestem handlarzem, ani nie prowadzę żadnej działalności CA
Ogólnie zawsze do montażu głośników należy założyć dystans i zrobić wygłuszenie, inaczej założenie lepszego głośnika na tapicerkę jest jak lokata
Głośnik pokaże z 10% swoich możliwości, a chyba nie po to wydaje się pieniądze, żeby się na koniec rozczarować 
nie zakładam nowego tematu bo mogę napisać tutaj. Kiedyś chciałem kupić głośniki hertz dsk 165. Ale brat powiedział żebym się wstrzymał aż do teraz i dziś jest ta chwila w której wybiorę jakiś zestawik. Mam na oku takie modele:
(ale na nie nie wiem czy bd miał kasę, więc możecie napisać który z tych 5 modeli i który z tych 2 droższych)
tak bylo
a tak serio, to kolega twierdzi ze DLS beda lepsze od Hertzuf
ale nie moze pisac xD pzdr 
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości