Kable RCA

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Kable RCA

Postprzez figat » 1 lip 2013, o 12:46

Witam,

Chciałem Was prosić o odpowiedź na następujące pytanie:

Czy da się zarobić nowe końcówki do kabla RCA? Ułamały mi się bolce przy wzmacniaczu i nie wiem czy muszę prowadzić nowe kable czy wystarczy podjechać do medyka i załatwić sprawę bez zabawy z rozbieraniem środka. Próbował już ktoś kiedyś się z tym bawić?
Avatar użytkownika
figat
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 24 cze 2011, o 22:53
Lokalizacja: Płońsk

Kable RCA

 

Postprzez slavwek.ie » 1 lip 2013, o 14:30

Ułamało się w kablach czy gniazda wzmacniacza?
Jak w kablach, to bez problemu, kupujesz wtyczki, lutujesz i gotowe a jak we wzmacniaczu, to już w zależności od Twoich umiejętności manualnych, możesz spróbować sam wymienić (rozebrać obudowę, dostać się do PCB i wspawać nowe gniazda) lub jeśli nie czujesz się na siłach - dać zarobić fachowcom.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez figat » 1 lip 2013, o 16:04

Jak się okazało bolec nie jest pełnościenny, a jedynie blaszką na kształt pustej w środku rurki. Ułamało się po części zostając w gnieździe wzmacniacza. Po prostu nieświadomie kupiłem słabe kable i teraz pokutuję. Będę próbował jakoś wyciągnąć z gniazda te bolce, a z kablami zobaczę. Sam nigdy niczego nie lutowałem więc i tym razem się zapewne tego nie podejmę. Irytująca sprawa bo rozkładanie kabli to nie kwestia pięciu minut i wymaga trochę pracy, a przez taki syf nie gra mi cały przód.
Avatar użytkownika
figat
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 24 cze 2011, o 22:53
Lokalizacja: Płońsk

Postprzez slavwek.ie » 1 lip 2013, o 16:07

bolec bez problemu wydłubiesz z gniazda, np igłą, czy czymś innym cienkim, no a lutowanie nowych wtyczek - cóż, trzeba się pomęczyć.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez figat » 1 lip 2013, o 16:12

Można w ogóle dokupić same wtyki kabla RCA? Czy trzeba od innych kabli zaadaptować?
Avatar użytkownika
figat
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 24 cze 2011, o 22:53
Lokalizacja: Płońsk

Postprzez slavwek.ie » 1 lip 2013, o 16:13

można, pytaj w sklepach z elektroniką, na allegro pełno tego
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez figat » 1 lip 2013, o 16:15

Dziękuję za przydatne i bardzo szybkie odpowiedzi !
Avatar użytkownika
figat
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 24 cze 2011, o 22:53
Lokalizacja: Płońsk

Postprzez k0nr4d » 2 lip 2013, o 10:11

Polecam te wtyki, solidne, krótkie i tanie: http://allegro.pl/wtyk-rca-chinch-zloty ... 59738.html
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez figat » 2 lip 2013, o 14:52

Dziękuję za link, już zamówiłem :)
Avatar użytkownika
figat
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 24 cze 2011, o 22:53
Lokalizacja: Płońsk


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości