Witam,
Chciałem Was prosić o odpowiedź na następujące pytanie:
Czy da się zarobić nowe końcówki do kabla RCA? Ułamały mi się bolce przy wzmacniaczu i nie wiem czy muszę prowadzić nowe kable czy wystarczy podjechać do medyka i załatwić sprawę bez zabawy z rozbieraniem środka. Próbował już ktoś kiedyś się z tym bawić?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Ułamało się w kablach czy gniazda wzmacniacza?
Jak w kablach, to bez problemu, kupujesz wtyczki, lutujesz i gotowe a jak we wzmacniaczu, to już w zależności od Twoich umiejętności manualnych, możesz spróbować sam wymienić (rozebrać obudowę, dostać się do PCB i wspawać nowe gniazda) lub jeśli nie czujesz się na siłach - dać zarobić fachowcom.
Jak w kablach, to bez problemu, kupujesz wtyczki, lutujesz i gotowe a jak we wzmacniaczu, to już w zależności od Twoich umiejętności manualnych, możesz spróbować sam wymienić (rozebrać obudowę, dostać się do PCB i wspawać nowe gniazda) lub jeśli nie czujesz się na siłach - dać zarobić fachowcom.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Jak się okazało bolec nie jest pełnościenny, a jedynie blaszką na kształt pustej w środku rurki. Ułamało się po części zostając w gnieździe wzmacniacza. Po prostu nieświadomie kupiłem słabe kable i teraz pokutuję. Będę próbował jakoś wyciągnąć z gniazda te bolce, a z kablami zobaczę. Sam nigdy niczego nie lutowałem więc i tym razem się zapewne tego nie podejmę. Irytująca sprawa bo rozkładanie kabli to nie kwestia pięciu minut i wymaga trochę pracy, a przez taki syf nie gra mi cały przód.
-

figat - Czytacz
bolec bez problemu wydłubiesz z gniazda, np igłą, czy czymś innym cienkim, no a lutowanie nowych wtyczek - cóż, trzeba się pomęczyć.
.
.
-

można, pytaj w sklepach z elektroniką, na allegro pełno tego
.
.
-

Polecam te wtyki, solidne, krótkie i tanie: http://allegro.pl/wtyk-rca-chinch-zloty ... 59738.html
-

k0nr4d - Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio