Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Gizmo, nie wiem, gdzie parkujesz "na noc" ale pamiętaj że najlepsze efekty są z anteną zamocowaną "w dziurze- na stałe", potem "na uchwycie" a podkładka magnetyczna to najsłabszy sposób. Ale jeżeli parkujesz w miejscach "gdzie bywa ciemno" - łatwiej taką na magnesie schować do środka. Niestety, złodziejstwo się panoszy wszędzie
pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks
- Pan Kleks
- Czytacz
Skaktus napisał(a):Co z tego że będziesz miał taką w dziurze lub na uchwycie, jak albo ci wyłamią prując blachę albo poprostu wykręcą. Większość anten odkręca się z podstawy w 10 sekund.
no właśnie kolego, dlatego pisałem że parkując w "ciemnych miejscach" lepsza jest "na magnes"
Ale pewnie stwierdzisz że co z tego że schowasz ją do środka jak ci wybiją okno i też ci ją zap.....
Złamanie regulaninu
Ostatnio edytowano 8 lis 2010, o 00:33 przez Pan Kleks, łącznie edytowano 1 raz
- Pan Kleks
- Czytacz
Macie przeciez anteny na dachu wiec jak ktos chce zwyklego antymiska to wystarczy mu triflex. Antena wyglada jak zwykla FM i ktos kto sie nie zna zauwazy roznicy. Poza tym dziala tez jak zwykla FM 

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Pan Kleks napisał(a):Skaktus napisał(a):Co z tego że będziesz miał taką w dziurze lub na uchwycie, jak albo ci wyłamią prując blachę albo poprostu wykręcą. Większość anten odkręca się z podstawy w 10 sekund.
no właśnie kolego, dlatego pisałem że parkując w "ciemnych miejscach" lepsza jest "na magnes"
Ale pewnie stwierdzisz że co z tego że schowasz ją do środka jak ci wybiją okno i też ci ją zap.....![]()
to zaraz dojdziecie do wniosku że najlepiej to chyba nie kupować w ogóle ale niestety tak już jest w Polsce że jak coś sobie kupisz to musisz się liczyć z tym że ci to mogą jumnać
a co do radyjek to z mojego doświadczenia to jest tak że Uniden to jest szumofon i nic po za tym jedynie te co były robione na filipinach to się ładnie sprawują a reszta to chiński szajs , mogę polecić jak to nazywają polskiego uniden-a czyli YOSAN PRO 120 http://www.euro-sat.com.pl/produkt/cb_r ... o_120,1353 albo STABO http://www.euro-sat.com.pl/katalog/stabo,196
Natomiast co do anten co wcześniej są przedstawione w temacie to ten Sunker to ło matko i tyle powiem bo miałem wyższy model i nikomu nie polecam
- adam204
Jeżeli radyjko to ja polecam ALANA 18 lub 28 - stare dobre radyjka, które kiedyś były robione na jakość, a nie jak ówczesne - w chinach na ilość...
Fakt ALAN 28 gabarytami przypomina zwykłe radio CD, ale ori radyjko nie grzebane jest naprawdę świetne + oczywiście mikrofon ze wzmocnieniem.
Koszt takiego alana to min. 300 zł.
Antena wg mnie SIRIO Ml-145 magnesówka.
Szczerze miałem ALANA 199 o Unidena 520xl - pozbyłem się ich w mig - te ówczesne radyjka to jak napisał kolega wyżej - szumofony.
Fakt ALAN 28 gabarytami przypomina zwykłe radio CD, ale ori radyjko nie grzebane jest naprawdę świetne + oczywiście mikrofon ze wzmocnieniem.
Koszt takiego alana to min. 300 zł.
Antena wg mnie SIRIO Ml-145 magnesówka.
Szczerze miałem ALANA 199 o Unidena 520xl - pozbyłem się ich w mig - te ówczesne radyjka to jak napisał kolega wyżej - szumofony.
-

prezesik - Members
witam. jak można to podczepię się pod temat. od jakiegoś czasu obserwuję ten temat. jestem właśnie przed zakupem cb radia i anteny. oto moje pytanie: czy taki zestawik będzie ok :
- radio TTI 881 + antena SIRIO ML 145 magnetyczna?
za odpowiedź będę bardzo wdzięczny.
pozdraVWiam
- radio TTI 881 + antena SIRIO ML 145 magnetyczna?
za odpowiedź będę bardzo wdzięczny.
pozdraVWiam
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
adam204 dzięki za pomoc. więc takowy zestawik zakupię
[ Dodano: 2010-11-13, 19:38 ]
witam
zakupiłem dziś sprzęcik cb. mój zestaw to ALAN 28 + antena SIRIO DELTA 27 ( helikalna ) podłączona na stałe.
dobry zestawik zakupiłem?
[ Dodano: 2010-11-13, 19:38 ]
witam
zakupiłem dziś sprzęcik cb. mój zestaw to ALAN 28 + antena SIRIO DELTA 27 ( helikalna ) podłączona na stałe.
dobry zestawik zakupiłem?
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ja jeszcze poruszę temat
CB
miałem radyjko uniden 520lx niestety w czwartek buchnęli mi we wrocku antena została znaczy sie czubek była na magnes a ja tylko dokręcałem gorę taka tania gratis do radyjka
zestaw miałem 2 lata
i teraz dziwnie bez CB jeździć tak myślę co dobrego wybrać
albo spowrotem do uniden lub
ALAN 78 plus multi i oczywiście antena która nie musi byc dla mnie jakaś super ta mta starczała na 10 km w miescie około 4 km
CB
miałem radyjko uniden 520lx niestety w czwartek buchnęli mi we wrocku antena została znaczy sie czubek była na magnes a ja tylko dokręcałem gorę taka tania gratis do radyjka
zestaw miałem 2 lata
i teraz dziwnie bez CB jeździć tak myślę co dobrego wybrać
albo spowrotem do uniden lub
ALAN 78 plus multi i oczywiście antena która nie musi byc dla mnie jakaś super ta mta starczała na 10 km w miescie około 4 km
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio